2 april 2013

Har bloggen tagit semester? Nääääääääääää

Anledningen till att jag inte skrivit om våra två senaste matcher ännu bottnar till viss del i besvikelse och en del i frustration. Hur då, tänker ni kanske då? Jo, besvikelse över att vi inte hade mer flyt, eller medstuds, i några avgörande lägen i kvalserien och frustration att matcherna inte längre gäller något!

Ska först som sist klargöra att jag är väldigt stolt över lagets insats i seriespelet denna säsong. Inte tu tal om det. Jag ger även laget godkänt för insatserna i kvalserien. Sanningen var, eller är, helt enkelt den att vi  inte är tillräcklig bra denna säsong för att på allvar tävla med lag som Örebro och Leksand.

Kort summering av matcherna i kvalserien så här långt:

Rögle - Västerås 2-3
- Vi kommer ut respektlöst och rider vidare på det spel som burit oss till kvalserien. Tät defensiv och effektiva omställningar där vi går rakt på mål. Trots att Lars Johansson inte spelar helt övertygande(Rögles kvittering till 2-2) får vi, rättvist, med oss alla tre poäng. En mycket bra genomförd match rent taktiskt.
Betyg: 4/5

Västerås - Timrå 2-1 (str)
- Timrå visar sig vara ett bättre lag än Rögle. Lars Johansson gör ett mindre bra ingripande där han tappar bort puck och position i målet. Det blir kalabalik och resulterar i att Timrå får med sig ett sparkmål till 1-0 i början av matchen. Från att vi kvitterar i andra perioden, genom Fornataro, skapar vi massor av chanser. Tillräckligt för att vinna. Matchen går dock till förlängning och straffar där Fornataro kliver in och avgör.  
Betyg: 4/5

Västerås - Örebro 0-1
- Den match där jag känner mest besvikelse över utgången. Vi ger bort förstaperioden till ett Örebro som sprudlar av energi och spelglädje. Själva ser vi väldigt trötta och sega ut. Innan perioden är slut lyckas vi skicka en puck i ribban bakom Tim Sandberg i Örebromålet men i övrigt skapar vi väldigt lite. Från period två spelar vi upp oss och skapar tillräckligt med lägen för att göra ett eller annat mål. Det vill sig dock inte. 
Istället blir det Örebro som gör målet. Ett backsskott från Mitell letar sig in bakom en skymd Lars Johansson. Vi försöker, och försöker, men Örebro kan hålla målet rent från påhälsning. I denna match, mot ett bra defensivt spelande Örebro, syns för första gången hur uddlösa, eller oskickliga, vi är i våra avslut. 
Betyg: 3/5

Södertälje -Västerås 3-2
- Första perioden gör vi en anständig insats. Andra perioden är blir vi fullständigt utspelade. Långa stunder tillåts Södertäljes spelare virvla runt i vår zon. Trots detta lyckas vi hänga kvar i matchen. Ställningen efter två perioder är 2-2 efter att vi lyckats kvittera via powerplay i slutet av perioden. Förhoppningen var att vi skulle komma ut stärkta till den sista perioden och gå för seger. Så blev det inte. Återigen såg vi väldigt trötta och sega ut medan SSK ångade på. Att de stänker in 3-2 är logiskt. När det återstår någon minut av matchen tar vi ut målvakten och försöker kvittera men vi får inte till några riktigt heta lägen. SSK vinner till slut helt rättvist.
Betyg: 2/5

Västerås - Leksand 1-3
- En mycket bra genomförd match. Jämn förstaperiod där vi tar ledningen genom Fryklund. Sen kvittering av Leksand till 1-1 efter förlorad tekning i egen zon. I den andra perioden äger vi matchen till stora delar. Chans på chans skapas men ingen ger utdelning. Återigen får vi kvitto på att laget saknar tillräckligt med offensiv skicklighet. Som lök på laxen gör naturligtvis Leksand 1-2 i slutet av perioden. Sista perioden går verkligen laget för en kvitteringen. Nu är det faktiskt oturen som grinar oss lite i ansiktet. Pucken är på väg in i Leksandsmålet några gånger men stoppas av skridskospetsar eller trolltyg! När vi tar ut målvakten passar självklart Herr Raffl på att sätta 3-1
Betyg: 4/5

Leksand - Västerås 4-1
- Ännu mycket bra genomförd match. Laget kanske gör den bästa inledningen hittills på en match. Under de första tio minuterna skapar vi tre-fyra riktigt bra lägen som borde resulterat i något, eller några, mål. Men allt blir som vanligt i våra matcher mot Leksand. I slutet av perioden kontrar de in 1-0. Leksand kommer ut starkt i andra perioden och dominerar ganska klart. Då blir det vi som gör målet. I powerplay stänker Christoffer Björklund in ett slagskott från blålinjen. Men precis som i bortamatchen mot SSK har vi inte bränsle nog att orka stå emot i den sista perioden. Efter att Tobias Forsberg, något turligt, styrt in ledningsmålet till 2-1 var vi förlorade. 
Betyg: 4/5

Västerås - Södertälje 1-0
- En träningsmatch! Så kan man beskriva det hela. En match där lagen turades om att skapa målchanser på ett demokratiskt sätt. En match man kan lägga till handlingarna utan vidare kommentarer. Vi vann, tack vare Fornataro, som gjorde ett riktigt vackert mål i powerplay. Och, självklart, vi får inte förglömma fighten mellan Mårtensson och Nylander! En fight som fick Viasats Håkan Södergren att gå i taket. Han yrade, i falsett, om hur osportsligt Mårtensson uppträdde. Ge sig på en Legend! Fy skäms. Jo, jag tackar. Vi vet alla vilken helyllekille Södergren var på sin tid i Djurgården!
Betyg: 2/5

Örebro - Västerås 5-4 (str)
- En, en, jippomatch! Hur skulle bakfulla(!) Örebrospelare tackla denna envig. Ville de överhuvudtaget spela? Man kan summera matchen som så att båda lagen försökte genomföra det hela på ett anständigt sätt. Även i denna match gjorde Lars Johansson några mindre bra ingripanden. Men han var å andra sidan inte ensam. Det var många spelare, i båda lagen, som var fumliga med pucken. Det som hedrar Gulsvart var tredjeperioden. Underläge 1-4. Då ökar man tempot och går för kvittering. Stark gjort. Denna forcering räddar matchen från kalkonstämpel!
Betyg: 3/5

Varför har det då blivit som det blev?
1. Lars Johansson har varit bra, men, inte tillräckligt bra. 
2. Vår offensiv har varit allt för uddlös. Räcker inte på långa vägar med en formation som skapar chanser.
3. Vårt powerplay stundtals bedrövligt!


Så småningom ska jag ge mig på att betygsätta spelare och spekulera i vilka som bör vara kvar...

Krossa Timrå!

1 kommentar:

  1. Lasse kommer dessutom säkert att försvinna till nästa säsong. kanske läge att testa nån annan i sista matchen mot Rögle som ändå är betydelselös. Lasse har matchats hårt och motivationen är knappast på topp. Nån annan skulle säkert vara betydligt mer hungrig nu. Jacob, Gustav, Fredrik eller Alfons?

    SvaraRadera