23 april 2013

Tyngd - framåt, och lite annat krafs!

Mer tyngd i offensiven!

Ge oss lite mer tyngd, tycker jag. Och det finns just nu en spelare "till salu" ute på marknaden. Den spelare jag tänker på är Mark Hurtubise som inte får förlängt med Leksand. En spelare som de senaste tre säsongerna varit en stabil poänggörare. 

"En högerfattad center med fina offensiva egenskaper. Duktig i spelet med puck och en pålitlig målskytt. Lagspelare med en orädd spelstil. Bra även som framspelare. Duktig i powerplay där han både kan styra spelet och själva avsluta"

Under säsongen gjorde han finfina 45 poäng och bidrog till Leksands tunga offensiv. Kan bli ett perfekt komplement till vår nye Jerry Williams. Bara för Niklas Johansson att lyfta på luren och locka hit.

Aftonbladet:
"Först tvingade Leksand bort legendaren Pelle Prestberg. Nästa offer: Mark Hurtubise, 28.
Trots 45 poäng under säsongen får han inte följa med klubben till elitserien"

------

Mycket överraskande att Erik Hanses ratade Rögles locktoner och istället valde - Almtuna! Enligt olika källor är det Almtunas nye tränare, Niklas Eriksson, som lockar. I övrigt kan man fråga vad som lockar när man kritar på för AIS? Från pop och publiklaget Leksand till Gränbyhallen och kylan! Förmodligen inser Hanses att han blir en självklar förstemålvakt och dessutom får rätt mycket att göra. Inte så dumt, egentligen! Om han blir den vägg som Almtuna så väl kommer att behöva kan detta bli en fin språngbräda till Elitserien.

------

Timrå tappar sin målvakt, Belissimo, till Luleå. En aningen förvånande värvning. Han har inte utmärkt sig över hövan under den gångna säsongen. Timrå som ännu inte vet hur det blir, med framtiden. Allt hänger på vad vitskjortorna på banker säger. Bu eller Bä. Att Timrå kommun står beredda att rycka in är högst troligt men utan bankernas medgivande, och medlidande, kan det bli konkurs! 

------

I Örebro är det fortsatt tyst. Inte en värvning. Inte ens en sportchef! Det är inte helt lätt att bli ett Elitserielag. Mycket som ska fixas och donas. Blir spännande att följa framöver...

------

Rögle som fick "nej tack" av Erik Hanses måste nu hitta annat alternativ. Troligen försöker man behålla Fransson en säsong till. Bra målvakt som levererar. Stabil. I övrigt inte så mycket som händer där nere just nu. En fråga är hur "man ska göra med Kenny Jönsson". En kulturbärare, frontfigur och symbol för hela föreningen. Vad blir hans roll i den nya organisationen?  Får han månne börja jobba i farsans tvätthall till hösten?

------




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar