8 april 2013

Rykten spelare in - ut!

Datum: 2013 -04 - 17 Back UT!


- Så tycks det bekräftat att Stefan Warg tar chansen att åter flytta västerut. Både VLT och MrMadhawk berättar om Wargs flyttplaner. Själv tycker jag det känns bitter, ledsamt, tråkigt att vi inte fick behålla honom en säsong till. Stefan är på väg att växa ut till en riktigt bra back. I mina ögon hade han behövt ännu ett år, med massor av istid, för att utveckla sitt spel till en ännu bättre nivå. Med tanke på att en spelarkarriär numera sträcker sig långt upp i åldern, 35-40 år, finns det egentligen ingen anledning att hasta iväg i allt för unga år. 
- Självklart respekterar jag Stefan Wargs beslut och önskar honom ett stort lycka till! 


-------


Datum: 2013-04-16  Forward IN!

- Så rasslade det till! Sprotchefen Niklas Johansson presenterade under dagen vårt första nyförvärv. Jerry Williams ansluter till truppen i augusti. En spelare med fina meriter. Har lirat några matcher i NHL men en hel drös i AHL och där med stor framgång. Känns på förhand som en ny Broc Little. Den stora frågan blir givetvis om Jerry Williams kan bli det trumfkort, offensivt, som vi så väl behöver? Bloggen väljer att vara försiktigt optimistisk. 
Elitprospects: Länk
Västmanlands läns tidning: Länk

Datum: 2013-04-16  Målvakt UT?
- Nu är det även klart, det som sades vara klart, angående Lars Johansson. Det blev kontrakt på tre år med Västra Frölunda. Bloggen önskar givetvis Lasse lycka till!
Västmanlands läns tidning: Länk


-------


Datum: 2013-04-13 Målvakt och back IN?

"VIK jagar Fransson och Weihager"

- Ett hett tips som inkommit till MrMadhawk.se placerar två spelare i klubben. Den första är nuvarande Röglemålvakten, Jonas Fransson, som Rögle dock med största sannolikhet vill behålla.


Kommentar:
- Jonas Fransson, målvakt i Rögle, vore en fin-fin ersättare för Lars Johansson. Där vet man vad man får. En stabil målvakt som påminner mycket om Lasse i spelstilen. Lugn och trygg, kan man säga! När det gäller Robin Weihager är jag mer osäker. Kan för lite om honom.


-----


Datum: 2013-04-11 Smålänning IN

- En liten fågel #twittrade om att VIK har gjort klart med spelare från Tingsryd. Enligt källan, som har kontakt med spelare i föreningen, ska allt vara klappat och klart. Sant eller falskt? Det återstår att se. Törs vi hoppas på en viss Smotherman?


--------


Datum: 2013-04-09 Fredrik Hellström UT


Elitprospects: Länk

Kommentar:
- Kommer som en blixt från en klar himmel! Ung lovande målvakt lämnar för spel i SSK. Inte fått chansen ännu på A-lagsnivå i Gulsvart men för mig en tänkt andremålvakt i vardande! Bra eller Anus?

---------


Datum: 2013-04-09 Pär Hellenberg IN

- Så blev det då klart det som ryktats en tid. Per Hellenberg återvänder till sin hemstad och VIK efter en framgångsrik säsong i Leksands IF. Det får man se som en mycket god ersättare för avflyttade Jens Hellgren. Man kan kort och gott säga att föreningen nu skapar än mer kontinuitet i ledarstaben. Det räcker bra med en norrlänning vid rodret:)
"-Jag kommer att ha hand om det offensiva spelet och Jocke fortsätter med defensiven, säger Hellenberg som tycker att målet ska vara att ta VIK Hockey tillbaka till elitserien"
Källa: MrMadhawk

Intervju med "Hellas": Länk


"Vad kunde du ha gjort annorlunda för att få kvar Hellenberg i Leksand?
– Ingenting egentligen, utan jag snodde honom från VIK och nu snodde VIK honom tillbaka."
Källa: Dalademokraten


--------

Datum: 2013-04-08 Alexander Bergström IN?

Elitprospects : Länk

Kommentar:
- Bra eller anus? Sant eller falskt? Inte en aning. Den som lever får se.  Kanske bara en "luring" av MrMadhawk:)

-----

Datum: 2013-04-08 Markus Eriksson UT?
"Anledningen är förståelig. Enligt uppgifterna som kommit in till Afterice.se ska det handla om att "Macke" inte trivs uppe i Västerås, då han har både fru och barn i Norrköping" Länk 

Dragskott skriver:
"Marcus Eriksson lämnar Västerås efter blott en säsong i klubben - trots att han har gjort bra ifrån sig i VIK-tröjan och varit en offensiv tillgång. Länk

Kommentar:
- Detta är ett rykte som "surrat" lite vagt på #Twitter den senaste veckan. Nu verkar det finnas mer substans i ryktet som därmed får ses som bekräftat - som rykte!

----------

Datum: 2013-04-05 Kim Larsson IN?
Elitprospects : Länk

"Västerås ser över spelarmarknaden inför nästa säsong. En spelare som enligt VLT ska vara intressant för västmanlänningarna är Tingsryds kreative forward Kim Karlsson" Länk

Bloggens kommentar:
- Säkert en duktig spelare, men, behöver vi ännu en liten lätt forward? De senaste säsongerna har vi haft många små, kvicka, nätta forwards som helt kommit bort i de viktiga matcherna. Ser hellre att vi fortsätter att leta spelare med mer tyngd.

Alternativ: Mark Hurtubise Leksand. Stor stark spelare som kan spela både center och ytterforward. Gör alltid mycket poäng. Ingen spelare som briljerar men oerhört stabil över hela isen. Duktig i powerplay. Blir han utan kontrakt så - ring!

Uppdaterat:
* Kim Karlsson, som sagts vara aktuell för VIK, är enligt Fagervall absolut inte aktuell för klubben. Ett bestämt nej tack. Länk


"Uppgifter har gjort gällande att Kim Karlsson skulle vara mer eller mindre klar för Västerås.
– Det kan jag verkligen dementera, säger Johan Altberg." Länk


-------
Uppdaterat: 2013-04-06 11:45 Lars Johansson UT
Enligt ovan nämnde #Tweetare avvaktar Frölunda med Lars Johansson.  Brynäs har då visat intresse. Spännande fortsättning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar