14 april 2013

Tankar om säsongen 12/13 #1

Inte bara box!


Har valt att inte skriva så mycket på bloggen den senaste tiden. En anledning till det är den tomhet som infinner sig när Hesa Fredrik ljudit för sista gången och förkunnat att våren är här, på riktigt! Då infaller tid till eftertanke och reflektion. Man får nu möjlighet att fundera över lagets insats över en lång säsong. Reflektera över det som varit bra och det som fungerat mindre bra. 

Under säsongen har, som vanligt, en mängd spelare passerat genom spelartruppen. Somliga fick bara någon enstaka match att visa upp sina färdigheter innan de åter försvann ut i vintermörkret. Exempel på det var inlånade spelare under senare delen av höstsäsongen då skadeläget var akut. Man hann inte ens lära sig namn och nummer på dessa spelare innan de lämnade. Än mindre kommer jag nu ihåg dem alla.Tim Heed 
En "lånespelare" har trots allt utmärkt sig under denna säsong. Tänker på Tim Heed. En spelare som de senaste säsongerna hoppat mellan föreningar i rasande fart. Från SSK till MIF till Växjö och sedan till oss, på lån. Vad kommer hända nu med den gode Tim Heed? Vill Växjö plocka hem honom igen eller finns det möjlighet att han stannar? Själv tycker jag han gjort ett bra dagsverke i Gulsvart och ser gärna att han blir kvar. Helt klart är att han med tiden började spela allt mer vårdat och därmed bidrog till lagets ramstarka defensiv. Tyvärr, måste man säga, på bekostnad av sin egen offensiv. Men man kan inte få allt. Åtminstone inte på en gång. Stannar han hos oss och spelar vidare blir det Joakim Fagervalls uppgift att ge Tim Heed mandat att utnyttja sina offensiva kvaliteter betydligt mer. 
- Att en spelare med Tims offensiva förmågor bara mäktade med 13 poäng(5+8) är inte tillräckligt bra. 

Betyg:Tuffe Viktor
Ingen kan beskylla Viktor Mårtensson för att vara en poängspruta. Ingen kan heller beskylla honom för att vara en ny "Kenta Nilsson". Vad man däremot kan "anklaga" honom för är ett gigantisk hjärta till klubbmärket, föreningen och lagets supportrar. Under säsong har jag allt mer lärt mig att uppskatta hans insatser på den ovala isen. Borta är nu, nästan helt, den testostoronfyllda yngling som mest bara ville krossa, mosa, och platta till. Istället för att ständigt jaga motståndarbackar ända in i plexiglaset har Viktor blivit allt duktigare på att välja sina lägen.
- Har pojken blivit klokare eller har han bara blivit äldre:)

I takt med att han slutat jaga livet ur alla motståndare på isen har Viktor istället blivit allt mer blivit involverad i spelet med puck. Och där är han, sanna mina ord, inte alls bortkommen. Med rätt omgivning, och under Joakim Fagervalls överinseende, tror jag banne mig att Viktor kan bli en viktig kugge till nästa säsongs lagbygge. En spelare som kan skapa "momentum" på isen när det behövs. En spelartyp som publiken vill ha - och behöver. 
- Att han dessutom endast hade -1 i +/- på 48 matcher är riktigt imponerade. 

Betyg:

Gurkbetyg:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = Lysande

Allt för denna gång..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar