20 april 2013

Svenska mästare - Skellefteå

SM-Guld
Med viss spänning förberedde jag mig inför matcherna mellan Luleå och Skellefteå. En spänning som avtog väldigt snabbt och förbyttes i någon form av frustration. "Det är då själva faen att inte Luleå kan göra bättre ifrån sig", ville man skrika rakt ut i rummet. För så var det. Luleå var visserligen med till förlängning i match ett men det var mest en illusion. På isen, i spelet, var de inte med. Att de stod noll noll efter tre perioder kan till lika delar förklaras av ett fenomenalt målvaktsspel av Johan Gustavsson, i Luleåkassen, och ineffektiva avslut av Skellefteå. 

Match två, tre och fyra blev en tråkig(!) upprepning. Skellefteå fruktansvärt överlägsna i spelet på isen. Luleå kämpade tappert men hade aldrig någon egentlig chans. Otroligt få spelare i Luleå som visade tillräckligt med vilja och "jävlars anamma". Slakt, på något sätt. 

Bara att gratulera Skellefteå AIK. Värdiga Svenska mästare 2012/13.

-----

- Örebro har ännu inte slängt fram några spännande nyförvärv inför nästa säsong i elitserien. Undrar jag vad Herr Fahlander har för tankar. Får vi se en "miljonkedja" i Örebro igen? Har fortfarande inte riktigt förlikat mig med tanken att Örebro HK kommer spela en division över oss nästa säsong. Känns, sådär! 

-----

- Tommy Salo tycks hålla sitt löfte om att så många spelare som möjligt ska få följa med upp i Elitserien. Ännu har han inte signat någon/några spetsspelare. En målvakt, Gistedt, från BIK Karlskoga ska vakta buren. Sedan kanske Alsenfelt får chansen. Ingen av dessa målvakter känns på förhand som en förstemålvakt på ES-nivå. 

----

- Timrå har fullt upp med att överleva som förening. Med hjälp av kommun och banker ska ekonomin räddas. Målsättningen, eller vägvalet, är tydligt. Man kommer plocka upp många egna juniorer till spel i hockeyallsvenskan. Frågan är om de inte underskattar sina konkurrenter en aning. De måste nog, även om plånboken är tunn, få med en hel del spets. Annars kan säsongen bli en stor besvikelse..

----

- Rögle ser inte ut att bli något större hot i spelet om topplaceringarna nästa säsong. Det går trögt med värvandet. Nye sportchefen, Anders "Masken" Karlsson, tvingas vänta in vilka spelare som lämnar innan han kan börja skriva kontrakt med nyförvärv. Men i vanligt ordning kommer Rögle säkert bli lika "äckliga" som vanligt. De har en märklig förmåga att lyckas....

-----

- För övrigt anser jag att NHL är alldeles förbaskat överreklamerat. Spelarna må vara "världens bästa" men det är då fan vilken andefattig ishockey som spelas. Vart är liret? Såg tio minuter av period ett inatt då NY Rangers lirade. Under dessa tio minuter lyckades inte spelarna, i något lag, sätta fler än två passningar i rad. Istället "kastade" man in pucken i zon som genast "kastades" ut i mittzon för att sedan "kastas" in i anfallszon!
Underhållande, nej inte det minsta!

- Är jävligt nöjd med att vi lirar i Hockeyallsvenskan:)

-----




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar