23 februari 2010

Det blev en promenad - typ!

en promenad är en promenad är...

Sällan har man känt sig så lurad på konfekten som under gårdagens match mot AIK. In på isen kom ett gulsvart som till en början inte kunde bestämma sig. Anfall, försvar eller mitt i mellan! Det blev mest mitt i mellan. Eller kanske mer fisk! Inte bottenfisk, som flundra, mer då som löja eller nors. Man stimmade runt lite men visste inte riktigt vart man skulle åka. Christer "Abris" Abrahamsson hade säkert påpekat något om " att lämna handväskorna i omklädningsrummet", Leffe Bork hade krystat fram att "det gäller att få momentum" och allas vår glappkäft, tillika experkommentator, mästerbloggare, Wikegård hade utbrustit " jobba-jobba-jobba- pucken måste ut - ut - UT- UT!

För så var det. AIK tilläts ganska bekvämt gå fram till en betryggande 2-0 ledning innan nämnda handväskor lämnades i båset. Plötsligt fanns det lite fart, energi och vilja i gulsvart. Matchen jämnade ut sig rejält och AIK såg allt mindre ut som ett lag för KS, ES, AS, KHL, NHL eller IKEA! Dock hade man uti Gnagarlaget en praktpjäs i de bakre regionerna som bestämt sig för att låsa, bomma igen, stänga grinden helt och hållet! Man minns en styrning, på backskott, under första perioden där pucken ändrade riktning och flög, självklart, rakt in i plocken på denne målvaktsgigant! Svettigt värre!

Andra perioden var en lång uppvisning av de gulsvarta i konsten att äga en match utan att få utdelning. I vanlig ordning tog tränaroraklet Melin en timeout för att vända trenden. Så skedde icke. Västerås fortsatte trumma på och kom till flera bra avslut. Men, där stod han, den omutlige Heino, och bara samlade in puckar som Svenska Kyrkan samlar in kollekt. Det spelade ingen roll var, hur, eller när skotten kom. Det fanns alltid en tåsspets att ta till för att avvärja puckens färd mot målet! Skrämmande bra målvakt...

Tredje perioden började som den andra slutade. Västerås nötte is i AIK:s försvarszon men lyckades inte få puckjävlen under, över eller förbi denna fenomenale målvakt. Självklart går det som det går då. AIK får en spelvändning, Gynge kommer fri, drar och trixar, tappar pucken, och gör ett klassmål av sitt "fummel". Denne Rickard Gynge som åkte runt i gulsvart för någon säsong sedan och var rätt värdelös...

Som ytterligare lök på laxen drar AIK:s nyförvärv, Lawson,  in fyra noll på en rensning ur egen zon då gulsvart tagit ut sin målvakt i slutet av matchen. Locket på, spiken i kistan, hammaren på tummen, nageln i ögat, hunden på katten etc. Tänk vad lätt det är att göra mål - egentligen!

Är då denna blogg missnöjd efter gårdagens förlust? Tja, egentligen inte.  Tycker nog "grabbarna" försökte så gott de kunde men när man inte har minsta tur i avsluten mot en målvakt av Heino:s dignitet, jag då kan det bli på detta sättet!

Uppdaterat:
- måste bara infoga matchanalysen som NICLAS PETTERSSON skriver för sitt AIK. Välskriven och helt korrekt. Det är därmed bevisat att det faktiskt finns objektiva och sansade supportrar till AIK!


1 kommentar:

  1. Snacka om ett tungt nederlag för er del! Det här har sannerligen varit en "berg-och-dalbane-säsong" för VIK och får betraktas som en "mellansäsong". Alla lag har ju sina mellansäsonger och ni kommer igen - kanske redan till hösten...

    Jag håller för övrigt med om Niclas Pettersson. Han är en mycket ödmjuk och välbalanserad skribent som utgör ett föredöme!

    SvaraRadera