11 februari 2010

2 - 2


Så blev det. Varken mer eller mindre. Oavgjort mellan gurkor och kex denna säsong. Var det som förväntat? Njae, jag hade personligen, inför denna säsong, tippat att vi skulle vinna tre av fyra matcher mot ÖHK denna säsong.

Att vi förlorade den första matchen mot ÖHK framstår allt mer som en gåta. Visst, de hade hemmaplan och tyckte det var lajbans att möta gamla ärkerivelen Västerås, men i alla fall. Sanningen är att Örebro var inte bra då! Senare under serien växte ÖHK in i den allsvenska kostymen och blev allt bättre, men faktum kvarstår - den förlusten svider mest i skrivande stund!

Match nummer två, hemma i ABB Arena, blev aldrig någon match. ÖHK vågade, ville, eller kunde inte! Det blev en promenadseger helt utan nerv och dramatik för det gulsvarta laget. Matchen som sådan blev därför en besvikelse för oss som bespetsat oss på en tuff, frän, hård och dramatisk "derbymatch! Men, å andra sidan, tre poäng är alltid lika skönt!

Match tre borta blev betydligt jämnare. Nu hade Örebro hittat ett sätt att försvara sig och läckte inte längre som ett såll! Den förlusten kan jag ta utan vidare. Örebro var helt enkelt bättre än oss den gången så det var en lika väntad som välförtjänt hemmaseger!

Match fyra då! Skulle det äntligen infinna sig lite derbystämning mellan lagen i säsongens sista match lagen emellan. Nehejdå! Enligt mina informatörer var det ett ganska tröttkört och slätstruket gulsvart som till sist lyckades vinna med stort besvär. Första tio minuterna var det visst en del fart i matchen från gulsvart men sedan gick det i stå fram till sista tio i period tre. Där kunde man, inte oförtjänt, dunka in två mål och ta en skön trepoängare!

Hur skall man då summera årets matcher mot Örebro! Blev det som vi hade förväntat oss? Svaret är, enligt mitt förmenande, ett rungande nej! Det som skulle bli festligt, fokligt, spännande och publikfriande blev istället till en grå vardag.

Anledningen är givetvis att vi själva varit för dåliga för att skapa "drag" kring matcherna mot Örebro. Om vi jagat en plats i top tre och mött ÖHK hade situationen varit en helt annan. Då hade matcherna verkligen betytt något och därmed per automatik lockat fram helt andra känslor och stämningar. Den idealiska situationen till nästa års allsvenska vore att ÖHK och Västerås ligger och slåss om playoff och kvalserieplatser. Då jädrars i min byrålåda kommer det bli drag i våra matcher mot Kexen!

Längtar redan...

  

2 kommentarer:

  1. Hmm, informatörerna har helt fel, det var ingen slätstruken match. Den var bra rakt igenom med mycket fysiskt spel och fina chanser. Det var VIKs match rakt igenom.

    SvaraRadera
  2. Bra om jag har fel och du har rätt:) Men andemeningen med mitt inlägg handlade mer om "stämningen" inför, under och efter dessa "derbymatcher"..

    ..andrahandsuppgifter kan vara vilseledande - speciellt om det kommer från den egna hustrun:)

    SvaraRadera