6 februari 2010

Miffo nästa!


Snart dags igen för en ny spännande match. Kan man hoppas på ännu en uppvisning i klass med de senaste? Kan aldrig tänka mig det. Troligen blir det hissen ned till mellanmjölken och melankolins dystra nivåer igen. Från klackarna i taket till kepsen djupt ned över öronen - typ!


För så har säsongen sett ut fram till nu. Lagom när man som supporter börjat andats morgonluft har man genast fått näsan full av - skit! En kort-kort stund av välbefinnande har omedelbart förbytts i ett nytt ångestframkallande mörker. Visserligen är det både fostrande och lärorikt, samt karaktärsdanande, att pendla mellan hopp och förtvivlan men nu vore det skönt att kunna flyta på en våg av hopp och framtidstro!

Är detta Ola Svanberg-effekten vi ser? Så fort han packade sin trunk och drog till Norrköping vände allt! Eller är det Jonas Johansson-effekten, eller rent av en defekt? Kan det vara så att i ytterligheternas värld fungerar plötsligt allt när hoppet redan är borta? Nu finns inte längre någon prestationsångest som kan spöka, ingen målbild som måste uppfyllas. Livet bara är - här och nu - och pucken den är rund!

Eller är det Johan Thalberg-effekten? Nja, vår vän Sperrle lyckades faktiskt göra en riktig "thalbergare" i den senaste matchen...

Är den Sandströms-effekten! Denne märklige lirare som plockades upp från Surahammar i Div1 och genast började bära sig åt som om han visste vad han gjorde! Få se nu, har han gjort fyra poäng på fem matcher? Dessutom är grabben tunn som en räka (74kg) och fyller 21 i april!

Vad ska vi då säga om Malmö? Tja, de är så bra som jag förväntade mig inför seriestarten men ger inte intryck av att kunna hota i en kvalserie. Det spel de visat upp har varit stabilt och vägvinnande men inte på samma nivå som när AIK eller Leksand spelar som bäst. De ligger nog på samma nivå som Mora, Växjö och - oss!

Matchen i morgon kommer, enligt mig, bli en ganska medioker tillställning. Vårt kära gulsvart kommer sannolikt få en reaktion efter Växjömatchen och återigen falla tillbaka spelmässigt. Malmö blir det spelförande laget och vi får slå sarg ut och hoppas på det bästa...

- Men, jag har gärna fel! Hur fel som helst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar