7 februari 2010

Plats nummer 8


Vi förlorade mot MIF idag men det var inte alls oväntat. Malmö är ett mycket bra ishockeylag och är inne i en fin trend med många vunna matcher. Man kan säga att den segervind de byggt upp räckte till för att stoppa vår egen seglats på framgångens våg. Se där så poetiskt det kan bli en söndagskväll!

Enligt olika källor gjorde tydligen våra tappra iskrigare en helt igenom godkänd insats men denna gång var det, återigen, Malmö som drog det längsta stråt. Vi har spelat fyra matcher mot pågarna denna säsong som varit väldigt jämna. Att MIF vinner tre av fyra mot oss är däremot ingen slump. De har vid dessa tillfällen haft antingen en målvakt som "räddat" dem eller en bättre förmåga att utnyttja sina chanser. Ett tecken på att MIF är ett bra lag.

Nu till något helt annat! Har ni tänkt på att det kan bli väldigt konstigt framöver i tabellen. Allt hänger nämligen på hur AIK väljer att göra inom kort. Får de klartecken från förbundet att de kan lämna det svenska seriesystemet utan att bli bestraffade - ja då kan plötsligt plats nummer åtta i årets serie bli en vinstlott! Plats åtta blir nämligen plats  nummer sju om AIK hux flux hoppar av!

Med andra ord, ladies och mina herrar, det kan öppnas en bakdörr för de lag som i dagsläget ligger "hopplöst" efter playoffstrecket. Är detta scenario en utopi? Icke! Det kan bli dagsens sanning fortare än någon kan ana!

Prognoserna för AIK:s överlevnad i det svenska seriesystemet är tyvärr inte speciellt goda. Även om de tar sig till KS och får spela för fulla hus kommer deras ekonomiska situation ställa till stora framtida bekymmer. Inte ens om de lyckas avancera till ES finns garantier för att ekonomin kan räddas! Se bara på den publiktillströmning som AIK har just nu. De hade givetvis hoppats på att alla upprop och kraftsamlingar skulle resulterat i bättre publikrusning till hovet, men, så har inte skett. AIK blöder med andra ord ekonomiskt - fortfarande!

Det är utifrån det läskiga perspektivet, för AIK, som ett beslut kan komma att fattas som öppnar dörren till plats nummer åtta i årets allsvenska!

Därför finns det all anledning för både Borås, Örebro och Västerås att fortsätta jakten på poäng i varje match framledes...

Nummer 8 kan bli en storvinst!

2 kommentarer:

  1. Tror jag oxå,plats 8 blir guld värd.Tycker din blogg bara blir bättre och bättre.Fortsätt så

    SvaraRadera
  2. Kom igen nu, kan inte du skriva något inför öreBRO. Tror det kanske skulle låcka fler eller åtminstone tagga till folk=)

    SvaraRadera