6 februari 2010

Vad hände - igen?

7-2

Tog med mig frugan till dagens match. En underbar vinterkväll med snö i massor som inramade ABB Arena som det värsta vykortet. Vinter är banne mig vackert! Det är lätt att komma i stämning med en sådan inramning. Hockeyväder - minsann!


Förhoppningarna inför denna match var ganska låga, eller försiktigt optimistiska. Med vetskap om att gulsvart haft stora problem att vinna flera matcher i rad denna säsong fanns misstron i bakhuvudet. Skulle det komma en reaktion efter den fina insatsen mot Bofors senast? Och Växjö, som gjorde en fin insats hemma mot Örebro senast, var säkert stärkta av den segern.

Matchen började i ett ganska högt tempo och Växjö visade prov på ett blixtrande snabbt anfallsspel. Så fort gulsvart tappade puck vände de snabbt och effektivt på spelet och kom till en hel del vassa avslut. Det som förvånade mig var att gulsvart svarade upp! De stod inte med mössan i hand och tittade på som i många tidigare hemmamatcher denna säsong. Ikväll klev man in med en härlig inställning och trampade loss ordentligt.

Det blev en rolig förstaperiod där bägge lagen gick till anfall med glatt humör och mycket fart. Två halvvinglade målvakter gjorde sitt bästa att stoppa puckarna. Johan Thalberg i Växjö spelade som han gjort hos oss tidigare. Blandade och gav men var chanslös på de två mål som ramlade in. Sperrle i vår kasse lyckades dock göra en riktig "thalbergare" då han tappade in en lös backhand från dålig vinkel!

Andra och tredje perioden var det faktiskt gulsvart som ägde till stora delar. Det var riktigt trivsamt att se sitt lag spela ut som aldrig förr. Plötsligt vågade man slå svåra passningar, gå på direktavslut, spela aggressivt mot Växjös, för dagen, stabbiga backar, och när så behövdes hålla i och vårda puck. Med lite tur hade vi stängt matchen redan i andra perioden på alla de chanser vi skapade men det gick vägen i alla fall.

Kort sagt: - En riktigt bra genomförd match där laget fick väldigt fin utdelning på sina chanser.

Har då laget plötsligt blivit så mycket bättre den senaste veckan? Personligen tycker jag de spelat lika bra i många matcher tidigare men då inte fått utdelning på sitt slit. Istället har målen trillat in bakåt och man har därmed hamnat i en mental uppförsbacke.

Idag lyckades man vända på två underlägen och stärkta av detta segla ifrån till en bekväm seger. Underbart må jag säga!

Vad ska man då säga om Johan Thalbergs återkomst till ABB Arena iklädd Växjös matchställ? Han gjorde nog vad han kunde. Det var bara målet fram till 5-2 som han får ta på sig. En svag retur som Kalle Olsson kunde peta in. I övrigt fick han väldigt liten hjälp av sina lagkamrater som såg mer än lovligt loja ut i det defensiva spelet denna kväll.

Och den där Andreas Valdix. Var kommer han ifrån? Vilken lirare….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar