12 augusti 2014

Inför BIK Karlskoga...

Gammal goding...


BIK Karlskoga, eller Bofors, väcker känslor hos mången supporter runt om i landet. Ett lag som ofta beskylls för att spela fult, fegt, grisigt och alltid på gränsen till det tillåtna. Det finns även röster som påstår att de, mer än andra lag, medvetet försöker påverka domare att döma till deras egen fördel. Speciellt på hemmais. Dessutom anklags laget ofta för att allt för många spelare filmar eller förstärker situationer på ett osportsligt sätt. Varje säsong skrivs rubriker om detta i lokaltidningar och på olika social medier. Men vad är sanningen i allt detta?

Utifrån de matcher vi spelat mo BIK Karlskoga genom åren kan jag skriva under på att deras sätt att spela, att utmana, många gånger kan kännas provocerande. Men att därifrån gå till anklaga dem för att vara värst av alla när det gäller smutsigt och osportslig spel vill jag nog inte gå. Dessa reflektioner grundar sig endast på matcher där vi mött BIK Karlskoga. Överlag måste jag säga att våra möten, lagen emellan, mer har präglats av frejdigt, fysiskt, och tufft spel inom lagens råmärken. Men det är min subjektiva uppfattning. Visst, kan man säkerligen plocka fram några enstaka händelser ur arkivet för att påvisa sin egen tes, om man har den västen på sig.

Det finns de som påstår att en anledning till att våra möten med BIK Karlskoga legat på en bra nivå berodde på en spelare, nämligen Viktor Mårtensson! Enligt hörsägen, från flera håll, fanns det en stor respekt för Viktor hos mången spelare i BIK Karlskoga. Man tog helt enkelt det lite lugnare för att inte dra på sig hans uppmärksamhet i onödan. Huruvida detta äger någon sanning är inte jag man att avgöra, men lite kan det ligga i påståendet...


Vad förväntar sig då Bloggen i kvällens match:


Att Jonatan Bjurö visar att han är en resurs att räkna med den dag Fransson behöver vila.
Att Mikael Fryklund driver på i sitt spel på samma sätt som han gjort under alla träningar samt i matchen mot Leksand.
Att Linus Svedlund, Oscar Pettersson och Kevin Weiskog, visar att de vill vara med och slåss om en plats i truppen(om de får spela).
Att Mathis Bromé och Mathias Linnarud gör några övertygande byten(om de får spela).
Att vårt powerplay leverar, direkt.

Det får räcka så. 


Bloggen tippar att vi vinner med tre måls marginal. 
Tips: 5-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar