13 augusti 2014

Västerås - BIK Karlskoga 4-1

Då är inte nu! Nu har han hamnat rätt...



Det blev en helt annan matchbild än senast mot Leksand. En flagrant skillnad, faktiskt. Väldigt lite ordnat spel, speciellt av Gulsvart, och istället mycket åka, kämpa, och slita. Kan säkert förklaras, till viss del, av att Västerås genomförde ett tungt ispass bara sex timmar före match. Något som jag tyckte sken igenom för vissa spelare som inte alls hade samma bett i åkningen som uppe i Tegera Arena.



Några spelare gjorde mer ifrån sig än andra offensivt. 

Broc Montpetit ser fortsatt lovande ut i sitt spel. Bra fart, bra teknik, bra speluppfattning. 

Mikael Fryklund började starkt, fick hänga 1-0, men mattades eftersom. Men klart godkänd insats.

Mathias Bromé fick komma in i matchspelet, blandade och gav, men behöver ännu lite tid för att hitta tajmingen. Ser dock lika rivig och alert ut som vanligt.

Conny Strömberg ser fortsatt het ut på isen. Nu stänkte han in 2-1 i powerplay. Nyttigt för honom. Få lite utdelning tidigt. Dock behöver han variera mer. Inte bara söka blad. Ta fler egna avslut. 

Nick Angell börjar allt mer visa sina fina kvalitéer. Hans förmåga att "frysa pucken" och ge sig själv lite extra tid är imponerande. Svårläst både defensivt och offensivt. Försöker hela tiden vara konstruktiv. Framspelningen till Conny Strömberg grandios

Alla övriga spelare på isen kämpade förtjänstfullt hela matchen Stod även upp bra när BIK Karlskogas spelare började "grisa" mer på planen. Mycket bra.


Rent spelmässigt tycker jag Gulsvart gjorde en rätt medioker insats. Framför allt offensivt. Däremot anas redan nu grunden till en fortsatt riktigt bra defensiv. En defensiv som flera gånger ställdes på prov av skickliga motståndarforwards. Spelare som Per Helmersson, defensivkungen, gjorde i det stora hela en klanderfri insats. Extra roligt för honom då har varit/är lite ifrågasatt från vissa håll och kanter. Lyckades även, aningen turligt, skicka ett backsskott i nät fram till 3-1.

När det gäller alla våra yngre spelare så behöver de fler möjligheter att visa upp sig. En spelare som Oscar Petterson behöver lite medflyt. En avgörande passning som går fram eller en puck som slinker in i mål. Detta gäller givetvis alla spelare. Medgång föder framgång.

Inför denna match skrev jag lite om de "tendenser" som finns i BIK Karlskoga. Under gårdagsmatchen fick alla åskådare i ABB Arena ta del av detta. Under hela matchen, men speciellt i andra perioden, roade sig spelarna i BIK, samt materialförvaltare och tränare, att hänga över sargen och skrika högt så fort någon spelare i eget lag snubblade till på isen. Blev närmast parodiskt till slut. Om detta är en del av den berömda "Boforsandan" blir jag besviken. BIK Karlskoga är ett så rasande skickligt hockeylag och borde hålla sig för goda att hålla på med sådana barnsligheter...


Kan man dra några växlar på denna seger? Vete sjuttons. Men konstaterar detta:

- Trots rätt mager offensiv gör vi fyra mål
- Defensiven håller, igen
- Jonatan Bjurö är en bra målvakt
- Vi saknade våra tre bästa spelare, men vinner
- Vi ställde upp med två kedjor bestående av yngre(juniorer) spelare, men vinner

- BIK Karlskoga kommer bli att lag att räkna med, igen

Förövrigt anser jag, fortfarande, att Marcus "Slangen" Söderqvist är alldeles lysande som back. Med sin rörlighet, snabbhet, kommer han fira stora triumfer på denna position denna säsong. Sanna mina ord!

- Till sist är jag övertygad om att den hybris som råder i SSK förstärktes av deras seger mot Linköping. Kan bara sluta med en rejäl kraschlandning.

1 kommentar:

  1. Håller med dig fullständigt om din analys så här långt. Vi verkar ha samma analys på hur hockey ska spelas. Måste dock tilläggas att juniortrion hade hela tiden lite jobbigt. Blev tillbakapressade i stort sett varje gång de var på inne.

    SvaraRadera