18 augusti 2014

Södertälje på besök....


Janne Karlsson - tränare SSK


Det smäller till direkt, i ABB Arena. Årets mest upphissade lag, SSK, kommer på besök. Laget som enligt många förståsigpåare kommer vara en het aspirant till att ta en SHL-plats fram på vårkanten 2015. Ungefär samma läge som förra säsongen, och den dessförinnan, typ. Att SSK alltid har stor förväntningar på sig är naturligt. Trots avsaknad av sportsliga framgångar de senaste årtiondena så manar traditionen till stordåd. Som AIK.  Supportrar blir lätt lite förblindande av historien. Lite drömska. Lite aningslösa. Lite naiva. Men, det är ju en nog så viktig del av supporterskapet. Att få tro, hoppas, och våndas. Ur det perspektivet är vi alla lika. Vi supportrar alltså. Alla tror vi att tomten ska komma på vårkanten, till just oss.

- Betänk att vår egen Peter Popovic gjort några säsonger i SSK. Först som spelare och sedan som tränare. Man kan undra vad han såg hos "Kringlorna"?

Till och med vår trotjänare Andreas Lindh gjorde några säsonger i Södertälje Sportklubb. Kanske finns det något som är bra med den klubben, i alla fall!

Herregud! Kom på en spelare till som representerat både SSK och Västerås. Vem minns inte Thom Eklund! För att inte tala om Mats Waltin som gjorde två säsonger med oss som tränare! Nej, nu får jag sluta med att plocka fram fler gemensamma nämnare. Man kan ju tro att jag gillar SSK, på något sätt!

- SSK är en förening att förringa, helt enkelt. Tramsförening...

Riktar istället mina blickar mot stolta Västerås Hockey Västerås Hockey. Jag, jag vet. Vi heter inte så. Tänk vad jag önskar att vi gick tillbaka till VIK Hockey, eller Västerås IK!. Men det är en nåd att stilla bedja om. Nu heter vi som vi heter och inte mer med det...

Till morgondagens match glider tre spelare in på isen som nyss anslutit till truppen. Åtminstone förutsätter jag det. Matt Fornataro, Evan McGrath och Jeremy Williams. Några frågor inställer sig genast:
- Är Fornataro fri från sina ryggbesvär till 100%?
- Är McGrath fokuserad på ishockey igen?
- Har Williams laddat bössan?

Här finns risk, eller chans, beroende på hur man ser det. Risk för kaos i SSK: s defensiva zon. Får dessa herrar till det i pp kommer det blåsa snålt runt Sebastian Idoff i kassen. Nåja, det är första matchen för herrarna och de ska naturligtvis få lite tid att visa upp sig innan sågen går. För så är det. Kravbilden på dessa herrar är skyhög. De måste leverera. I match efter match. Det är just det som "spets" är till för. Men, tålmodig som jag är, kommer de få tid på sig. Ska vi säga - en period! Sedan ska de leverera:)


Jag har inte den blekaste aning om hur Martin Filander tänker formera sina trupper och tycker det är av sekundär betydelse vid denna tid på säsongen. Här gäller att så många spelare som möjligt tar sin chans oavsett placering i formationer. Visa att man vill vara med på tåget. Oavsett matchutgång hoppas jag våra tränare får de svar de söker. Det är ju lite så träningsmatcher är menade. Kul att vinna, ok att förlora, men trots allt ett sätt att leta svar, få svar, få bekräftelse och sedan bygga vidare.

Då undertecknad inte kan gå på matchen så får jag i stället förlita mig på att andra tar vid på läktarplats och ger sin support. Själv kommer jag befinna mig i en kanot. Hajk, kallas det visst. Ja, erkänner utan omsvep. Usel planering. Vem lade spelschemat för träningsmatcher?

För övrigt förväntar jag mig att yrvädret Mathias Bromé gör en bra insats. Kommer Linnarud få spela? Kommer Oscar Pettersson, Linus Svedlund eller Kevin Weiskog trampa loss ordentligt? Ja, ja. Vi kommer få svar på dessa spörsmål om drygt ett dygn. Spännande!

En annan sak: - Kommer Robert Carlsson i SSK jag livet ur sig för att tackla luften ur Nick Angell?Tydligen finns det något gammalt "groll" sedan Nick Angell lirade i KHK!

Bloggen känner sig övertygad och självsäker. Det blir kross. Vi vinner enkelt. På halvfart. Ska vi säga 6-1 till Västerås?

Ha det gott!5 kommentarer:

 1. Jag tror det gamla grollet mellan Angell och Karlsson har att göra med att Angell sänkte Lill-Nylander rejält med en Open Ice förra säsongen och fick halva SSK efter sig.
  /De e' som e' KHK

  SvaraRadera
 2. Angell proppade också Palsternackan i KHK tröjan förra säsongen. Efter det var säsongen slut för Palsternak.

  SvaraRadera
 3. Det va inte Lill nylander han sänkte det va pastrnak. Och ingen skulle bli gladare än jag om Robban satte Angel i plexit, Jag är på plats ikväll

  SvaraRadera
 4. Palsternackan var det sorry jag har guldfisk minne.
  /de e vi som e khk

  SvaraRadera