24 augusti 2014

ABB Arena VIK - AIK



Vad gör man lämpligen en söndagskväll i augusti då behovet av att se hockey är som störst. Jo, man knatar, cyklar, åker, ned till ABB Arena för att se vårt Damlag möta AIK klockan 18:30. En nog så intressant match ur flera perspektiv. Det ena är att AIK är ett av landets skickligaste. Det andra är att Samantha Angell gör debut i Gulsvart. Ja, just det. Samantha som lever tillsammans med Nick Angell.  En mycket intressant kombo måste jag säga. Väldigt sällan som Västerås lyckas värva en spelare till A-laget som erbjuder denna möjlighet. Tidigare har det förekommit att fruar, flickvänner, utövat annan lagidrott på elitnivå, men aldrig hockey, vad jag kan minnas!

Spännande....

Uppdaterat:
- Ja, jag gick på matchen och det var riktigt underhållande. VIK tog ledningen via ett backskott till 1-0. En assist på Samantha Angell. AIK gick fram till 2-1 men VIK kom tillbaka och kvitterade till 2-2. Inför den sista perioden hade AIK ryckte till sig en ledning med 4-2 och hade flera lägen att döda matchen. Dock spelade VIK:s målvakt inspirerat och kunde avvärja alla skott. Istället blev det VIK, som med någon minut kvar, lyckades trycka in reducering till 3-8. Målskytt Samantha Angell. Därefter togs målvakten ut och man försökte gå för en kvittering, dock utan att lyckas.

Vad jag förstår kommer VIK spela i en division 1 serie denna säsong. Det AIK man mötte var tydligen ett "utvecklingslag" med spelare som försöker slå sig in i det AIK-Dam som spelare i Riskserien. Damernas motsvarighet till SHL. Bloggen kommer besöka fler matcher när damerna spelar.

Hade förmånen att få sitta och prata med Nick Angell under matchen och han berättade att Samantha spelade med KHK:s damlag förra säsongen. Inför denna match hade hon dock knappt hunnit med att träna på is. Gissar att hon kommer bli en viktig spelare för laget när hon får än bättre ordning på skridskoåkningen.

Ha det gott alla hockeyälskare:)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar