26 december 2013

Omgång 34 SHL

Bara för en gångs skull så tippar jag SHL...

AIK - Leksands IF  Tips: 2
Resultat: 1-3

- Otroligt viktig match för båda lagen. AIK bara måste vinna dagens match för att få bättre häng i tabellen. Leksand måste få till ett vägvinnande spel igen efter tre raka förluster och många insläppta bakåt. AIK:s senaste framträdande på hemmais slutade med 1-8(!) mot Brynäs. Skandalöst uselt. Två lag som måste täppa till bakåt och göra mål framåt. En till synes hopplös ekvation. Jag tror att AIK kommer darra betänkligt i dagens match inför storpublik i Globen.

HV 71 - Linköpings HC Tips: 1
Resultat: 1-7
- På de senaste fem matcher har HV71 vunnit två. Mot Örebro och V Frölunda. Linköping har vunnit tre av sina senaste fem matcher. Gemensamt för båda lagen är ojämnheten. De har inte hittat stabiliteten i sitt spel. Det svänger för mycket upp och ned från match till match. Då båda lagen tagit sina senaste segrar på hemmaplan så pekar mycket på att det blir HV71 som vinner denna match..

Luleå HF- Färjestads BK Tips:1
Resultat: 0-2
- Luleå har vunnit tre av de fem senaste matcherna. Den mest meriterande vinsten var borta mot Skellefteå.  Färjestad har två vunna matcher under samma tid men två av de matcher man förlorat skedde på övertid eller i straffläggning. Man kan säga att formmässigt ligger lagen ganska lika. Senast de möttes vann FBK med 2-1 på hemmaplan. Det luktar hemmaseger i denna match.


Skellefteå AIK - Frölunda Indians Tips: 1
Resultat: 1-6!
- Här är det enklare att tippa. Skellefteå har vunnit fyra av de senaste fem matcherna och inget tyder på att de ska förlora dagens match. Detta trots att V Frölunda vunnit tre av sina senaste matcher varav två på bortaplan. Skellefteå är helt enkelt ett mycket bättre lag...


Brynäs IF - MODO Hockey Tips: 2
Resultat: 3-2(sudden)
- Brynäs kommer till spel efter braksegern borta mot AIK med 8-1. Modo avfärdade i samma omgång Leksand på hemmaplan med 6-3. För Modo var segern mot Leksand den enda under de senaste fem omgångarna och de är nu i stort behov av fler segrar. Här tror jag bortalaget drar det längsta stråt. De måste helt enkelt vinna för att inte sjunka djupare i tabellen..


Växjö Lakers HC - Örebro HK Tips: 2
Resultat: 2-1(sudden)
- Växjö har varit förhållandevis stabila. Plumpen de senaste fem omgångarna var nog strafförlusten hemma mot AIK. Å andra sidan tog man igen detta genom att vinna borta mot Färjestad genom straffar några omgångar senare. Örebro stretar på, vägrar ge upp, och hänger med i sina matcher men det mesta grinar emot. Under de senaste fem omgångar har man bara lyckats vinna en match under ordinarie tid. Idag tror jag dock att Örebro drar hem med tre poäng. Desperationen kommer gå segrande ur denna kamp..


Summering omgång 34 SHL:
- Det är då en jävla tur att jag inte spelar som jag tippar! Ska sanningen fram så spelar jag inte alls. Troligen har jag sparat en väldig massa pengar genom detta...


2 kommentarer:

  1. Inte många rätt i din tippning annandagen, skulle kunna tro du är berusad.

    SvaraRadera