15 december 2013

Äntligen vinst mot Björklöven.....Björklöven - Västerås 2-5
Det var inte utan att jag kände en hel del oro inför mötet med anrika Björklöven under fredagskvällen. Björklöven som tidigare denna höst slagit oss i tre av tre möten. En försäsongsmatch och två seriematcher. Det som talade för oss denna gång var vår hyggliga form samt det faktum att Björklöven saknade en massa ordinarie spelare pga av skador. 

I matchen mot BIK Karlskoga är jag böjd att hålla med Jocke Fagervall. Han tyckte inte laget hade den riktiga farten i den matchen. Eller kanske bättre uttryckt saknades glöden. Nu kan det självklart berott på att vi mötte en mycket stark motståndare men i alla fall. Vi var inte så där "på tårna" som man behöver vara när man möter BIK Karlskoga. 

Det var därför med visst välbehag man tog del av Gulsvarts uppträdande redan från start i matchen mot Björklöven. Jag kände nu igen spelarnas uppträdande från bortamatchen mot SSK. Det var rejält från start. Inget jävla duttande med gummit. Skönt att se. 

0-1
Luca Caputi blev matchens första målskytt då han styrde in ett backskott från Rasmus Bengtsson. Kändes riktigt bra att få det ledningsmålet. I de tidigare mötena mot Björklöven hamnade vi i underlägen och fick spela mot ett kompakt spelande lag som backade hem och stängde ytor. Nu tvingades Björklöven kliva fram offensivt och därmed gavs vi nu möjligheter till omställningsspel.

Under hela den första perioden var det vi som förde spelet och tillät inte våra motståndare att skapa speciellt mycket tryck i vår egen zon. Istället lyckades vi, gång efter annan, skapa långa anfall i Lövens zon och mer eller mindre nöta ned dem i skridskoskaften. Under ett sådant anfall passade Jeremy Williams på att smälla in 2-0. Ett hårt distinkt skott från vänsterkanten som studsade via målvakten och över mållinjen. Sammantaget en mycket bra förstaperiod från vår sida.

0-3
Andra perioden började som den första slutade. Vi satte press i Björklövens zon och Mathias Bromé fick visa lite av sin talang. Yrvädret Bromé jobbade till sig pucken bakom Lövens mål, trampade iväg, och serverade Rasmus Bengtsson vid blå. "Bengan" tackade för förtroendet och drog iväg ett skott som elegant singlade in i målvaktens vänstra kryss. Framför mål skymde Marcus Jonsson förtjänstfullt.

Några minuter senare drog Gulsvart på sig en utvisning och på den reducerade Björklöven till 1-3 och plötsligt fick de en liten möjlighet att göra match av det hela. Ett backsskott med efterföljande styrning framför mål ställde Fransson.

1-4
Nu blev det dock aldrig någon riktig fara på taket. Löven hade fortsatt svårt att skapa chanser mot Fransson i vår kasse. Det närmaste var ett halvt friläge som Fransson avvärjde enkelt. I slutet av perioden kom målet som stängde matchen. Den för dagen duktige Filip Sandberg tog in pucken framför mål och på returen höll sig Tony Romano framme och kunde pillra in 4-1 till lagets och min stora glädje.

1-5
Sista perioden var riktigt trevlig att följa. Inte minst tack vare ett mycket elegant mål av Jeremy Williams som gav oss 5-1. Ett fint och rörligt passningspel i anfallszon som avslutades med några fina pass mellan Jeremy och Thomas Mitell. Där fick vi ett bevis på Mitells otroligt fina spelsinne. Sedan gjorde det inget att Jeremy rundade målvakten som avslutning och la in pucken i tomt mål. Ska det vara snyggt så ska det!

Det som gladde mig mest var att laget försökte hålla uppe spelet rakt igenom hela matchen. Trots ledning med tre mål fortsatte man trumma på framåt. Chanser till fler mål skapades i parti och minut. Björklöven tilläts inte få tid att samla sig till egna anfall utan fick roa sig med att jaga puck i egen zon.

Med fem minuter kvar tillåts Björklöven reducera till 2-5. Ett mål som inte såg helt otagbart ut för den gode Jonas Fransson. Men vem bryr sig?

Vårt senaste tillskott, Stefan Legein, visade flera gånger prov på fin teknik, bra spelsinne, och bra arbetsmoral. Ett mycket intressant förvärv. 

Mathias Bromé går från klarhet till klarhet. Otrolig frenesi på isen. Dock lite "snubbelvarning" på grabben ännu. Känns som om han blir lite för ivrig i vissa moment och vill göra "allt på en gång". Den dag han taggar ned lite kommer han "levla" upp minst en nivå till. Bromé påminner mig om gamle fotbollslegendaren, och målsprutan, Roland Sandberg. Ni vet han som var ruskigt snabb men saknade lite bollkontroll. Det gick lite på nåder, det mesta, men på något sätt lyckades han snubblande toffla in bollarna i nätet.....

Slår vad om en flaska mineralvatten att Mattias Bromé hänger sin första kasse mot Djurgården...

Spelarkritik:
+ + + Jeremy Williams. Två mål och pigg i övrigt.
++ Luca Caputi. Jobbar, sliter, skjuter och gör mål.
+ + Tony Romano. Gör mål och pratar - svenska!
+ + Rasmus Bengtsson. Mål igen och i övrigt stabilt spel.
++ Mattias Bromé. En iller på griller!
++ Marcus Jonsson. Åker, åker, tacklar, skymmer. Guld värd.
+ Stefan Legein. Blir bättre och bättre. Idag två assist.Första perioden:
0-1 (09.29) Luca Caputi (Rasmus Bengtsson, Stefan Legein), 0-2 (14.02) Jeremy Williams (Stefan Legein).

Andra perioden:
0-3 (23.01) Rasmus Bengtsson (Mathias Bromé), 1-3 (25.51) Olof Mårs (Martin Johansson, Jon Palmebjörk), spel fem mot fyra, 1-4 (39.18) Tony Romano (Filip Sandberg, Per Helmersson).

Tredje perioden:
1-5 (40.30) Jeremy Williams (Thomas Mitell), 2-5 (56.24) Stefan Öhman (Jon Palmebjörk, Per Hållberg), spel fem mot fyra.

Skott: 16-27 (8-13, 4-13, 4-1).
Utvisningar: Björklöven 16 minuter. Västerås 10 minuter.
Domare: Mikael Andersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar