29 november 2013

Tillrättaläggande..


Tankar och funderingar..


Då jag har några som både läser min blogg samt följer mig på #twitter kanske det är bäst att göra ett litet tillrättaläggande. Om man bara läser på det ena, eller andra, stället kanske man får en något splittrad uppfattning om vad jag tycker och tänker. Det är alldeles förträffligt, tycker jag. Som en del i att blogga, snacka, skriva, tycka ingår just att man kan "slänga ur sig" lite vad som helst, när som helst. Det är roligt, intressant, stimulerande och fungerar ofta som incitament till roliga och intressanta diskussioner med supportrar både från egna och andras led.

Jag kommer emellanåt till vissa insikter som jag gärna delger andra. Insikter som inte på något sätt är en fundamental och allenarådande sanning. De ska tas för vad de är. Nämligen insikter, och påståenden, från en person med ungefär samma insikt i tingens ordning som alla andra. Mitt uppsåt är många gånger att väcka till debatt, få andra att reagera och agera, och därmed skapa utrymme får mångas tankar och funderingar.

Som ett exempel har jag kommit till insikt att topplagen i årets hockeyallsvenska inte håller samma klass som förra säsongen. Det gör att skillnaden mellan botten och toppen jämnas ut. Det är helt enkelt inte lätt att vinna mot lagen som ligger i kö bakom oss då det skiljer väldigt lite i kvalitet mellan lagen. Ofta är det dagsform som avgör var poängen ska hamna.

- Se bara på Björklöven som för cirka tio omgångar sedan ansågs närmast avsågade. Nu ligger de på playoffplats och nosar ännu högre upp. Från "bottenlag" till "topplag" på tio omgångar. 

- Titta gärna på Almtuna som syntes cementerade i botten och bara hade att invänta ett negativt kval. Plötsligt har de fått fart på rören och närmar sig nu, hastigt och lustigt, en playoff-plats!

Sedan har vi ett stora mysteriet Södertälje som jag personligen såg som en aspirant till topp tre denna säsong. Är de verkligen avsågade eller kommer även de börja vinna matcher och klättra upp i tabellen?

Förra säsongen hade vi Örebro och Leksand i serien. Två bra lag med bra trupper. Lag som, när det fungerade, var bättre på de flesta punkter än sina konkurrenter. Speciellt Leksand var en väloljad maskin som på "halvfart" kunde vinna de matcher som behövdes. 

I årets serie ser jag inget lag med samma potential som Leksand eller Örebro hade förra säsongen. Med all respekt för KHK och BIK Karlskoga så är deras trupper inte i närheten av samma dignitet. De har flyt, de kör på. det ska man ge dem. Men, jag tror inte för en sekund de har spelarmaterial för att matcha ens de sämsta lagen i SHL.

Nu kommer det fina i dessa mina iakttagelser. Och det är mitt eget lag Västerås. Vi har faktiskt inte spelat mer än hyggligt, eller skapligt, än så länge. Med några få undantag. Matchen hemma mot KHK var vi faktisk riktigt bra i minst sextio minuter. Som vi spelar idag ser jag inte att vi ska kunna hota lag från SHL i en eventuell kvalserie. Men, och det är det som är spännande, om vi får ihop laget, då jävlar kan vi bli farliga. Om, OM, sportchefen lyckas pricka rätt på en eller två centrar som kan leda en första och andraformation, då ställs saker i en annan dager. 

- Det finns, i mina ögon, betydligt mer att få ut av den spelartrupp som vi just nu har. Att vi trots detta ligger på tredje plats i tabellen är inget annat än ett styrkebesked. 

Jag gick tidigt ut och påstod att vi skulle vinna serien i år. Det vidhåller jag. Vi vinner serien. Sedan får Boforsare och Karlskronabor säga vad de vill. Men detta givetvis under förutsättning att sportchefen lyckas hitta de sista, och viktigaste, pusselbitarna. 

Det enda som oroar mig just nu är att det råder någon form av panik i föreningen och man därför inte har tillräckligt med kyla för att locka till sig de rätta spelarna. Trots allt vill jag att laget, grabbarna, ska få möjlighet att växa för var match och genom detta få rätt kostym inför vårsäsongen. Att bli omplacerad, från den ena matchen till den andra, skapar inte harmoni i en trupp. En risk som är uppenbar om det laboreras allt för mycket med spelare in och ut i truppen.

- Mitt råd till sportchefen blir därför att inte hasta med beslutet om vem som ska bli vår slutgiltiga härförare säsongen 2013/14.

Till sist noterar jag att jag ännu en gång slagit vad! Senast slog jag vad med supportrar till SSK om att raka bort mustaschen om de vann mot oss i ABB Arena. Vilket de naturligtvis gjorde! Nu är mustaschen på plats igen. lyckligtvis. Men ikväll slog jag vad med Marcus Ljung, DIF, om att han inte kommer göra mål i matchen mot Asplöven! Om han lyckas måste jag nämligen äta upp min  - soffkudde!





Nu kör vi över Mora!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar