20 november 2013

Viktiga två poäng...

Troja - Västerås 2-3(straffar)
Otroligt skönt att grabbarna vände tillbaka matchen, två gånger om, och slutligen bärgade två härliga poäng. Troja hade länge och väl 1-0 och såg piggast ut på isen. Bra fart, många och farliga avslut mot vår kasse, skott i både ribba och stolpe. Med andra ord saknade inte Troja chanser att vinna dagens match. Jag visste på förhand att vi skulle få slita rejält för poängen i kvällens match. Med tanke på matchutvecklingen är jag därför oerhört nöjd att vi kunde vinna på straffar och ta med oss två poäng.

Minns att vi hade 2-0 borta mot Djurgården samt 2-1 borta mot Rögle inför sista perioden. I bägge dessa matcher lyckades vi "slarva bort" poäng genom onödiga utvisningar och en del otursamma domslut. Istället för sex poäng blev det - en! I bägge dessa matcher spelade vi stundtals riktigt bra men poängutdelningen blev väldigt mager.

Idag gjorde laget ingen av sina bättre matcher men vi vann två poäng! Att spela "halvdåligt" men ändå vinna, om än på straffar, är trots allt inte så illa.

Idag fick vi se Fransson göra säsongens första riktiga tavla. Ett långskott från mittzon studsade till någon meter framför honom och flög försmädligt över hans klubblad. Målvakter har ju för vana att vinkla bort denna typ av långskott med klubbladet ned i sarghörnen för att inte dra på sig en blockering. Att detta mål dessutom kom när vi egentligen hade full kontroll på matchen via Tomas Mitells mål fram till 2-1 var naturligtvis extra försmädligt.

Tur och otur brukar jämna ut sig vilket visade sig i den efterföljande sudden där Troja hade ett  klockrent backskott i ribban bakom Fransson. Där kunde Troja fått två poäng. Små marginaler. Istället kunde vi hålla undan till straffläggning där Luca Caputi och Jeremy Williams(gånger två) satte fantastiskt fina straffar. Delikatesser. Extra roligt att Jonas Fransson sedan fick rädda Trojas sista straff och därmed reparera lite av sin fadäs vid Trojas kvittering till 2-2. Som sagt, saker och ting jämnar ut sig...

Jag tycker personligen Troja gjorde en riktigt bra match utifrån sina förutsättningar. De trummade på, åkte mycket skridskor, satte hög press och var allmänt besvärliga. Vi hade stundtals väldiga besvär med ordnade uppspel då backarna oftast fick hafsa iväg illa riktade uppspel. Våra forwards blev då ett lätt byte för Trojas defensiv och få chanser skapades framåt. Förutom inledande fyra fem minuter i första perioden hade vi väldigt svårt att spela ett eget ordnat spel. Det såg bättre ut i den tredje perioden där känslan var att vi hade full kontroll på Troja som fick allt svårare att skapa vettiga anfall. Men så kom då 2-2 målet och Troja fick naturligtvis ny energi och skapade därefter ett antal riktigt bra chanser mot vår kasse.

Summa summarum en helt ok insats på bortaplan mot ett vilt kämpande Troja som såg oförskämt pigga ut trots tätt matchande.

Tycker inte någon av våra spelare i dagens match stack ut över någon annan. Det var jämt skägg över deras insatser. Kul att Jeremy Williams fick hänga 1-1 och sedan visa upp två underbara straffar som slutligen innebar seger och två sköna poäng....