11 november 2013

Målorgie!




Västerås - Asplöven 4-1
Äntligen lossnade det lite både här och där för laget. Efter sju svåra år och åtta tunga vintrar kom äntligen lite utdelning offensivt i dagens match. Känslan att leda med tre mål med tio minuter kvar av matchen var både ovan och alldeles förbaskat trevlig. Inte ens en mycket märklig puckout av Pär Helmersson i slutfasen av matchen kunde förstöra denna känsla. 

Ok, det ska genast sägas att detta var inte någon insats av kolossalformat. Däremot var det en matchutveckling som kan vara kolossalt viktig för framtiden. Asplöven var inte dåliga och hade med lite flyt kunnat ändra matchbilden med ett eller annat mål. Som tur är har vi "Den Omutlige" längst bak som förhindrade detta. Återigen gör Jonas Fransson en så där läskigt stabil insats igen. 

Det allra mest glädjande denna kväll, näst de fyra målen, var att se vårt powerplay. Plötsligt såg det riktigt bra ut! Pucken skickades runt med god fart, oftast distinkt från blad till blad, och vi fick till en massa avslut som faktiskt träffade målet! När dessutom Andreas Frisk, äntligen, fick pricka in en trissa i nätet kändes det otroligt befriande. Både på läktaren och även på isen. Man såg tydligt hur nöjda spelarna blev över att äntligen få hänga i balja i denna spelform. Det kunde gott blivit fler mål i powerplay denna afton, chanser skapades minsann, men varför klaga?

Sammantaget en trevlig match där Gulsvart stundtals bjöd på intentioner som lovar stort inför framtiden. Idag lyckades man vid ett flertal tillfällen spela sig ur egen zon med både fart och viss finess. Laget lyckades även, stundtals, sätta rejäl press mot Asplöven genom långa tunga anfall(något man såg redan mot Björklöven tidigare man då inte fick utdelning). Utan att dra för stora växlar på dagens insats vågar jag dock sticka ut hakan och påstå att det går åt rätt håll. Fler och fler spelare blir numera involverade i spelet över hela isen. Det börjar "klicka" mellan defensiv och offensiv på att bättre sätt. Spelarna håller ihop laget bättre över hela isen och ger därför varandra mycket bättre understöd.

Nu ska jag sova sött efter dagens seger och börja morgondagen med att leta nya fel....

- För övrigt tycker jag våra tre transatlanter gjorde rätt för traktamentet. Och såg inte Williams ovanligt rapp ut på skridskorna idag?

- Till sist noterar jag att Pär Helmersson hade en av sina tyngre dagar på isen. Sällsynt krångligt för honom i kvällens match. Den puckout han drog på sig i tredje perioden kan bli något av en klassiker:)

Ha det gott alla Gurkor!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar