28 juni 2009

Korsbandet #2

Träna och tävla gillar hundar! (Laia)


Så rullar historien vidare om vår hund Laia! Det konstaterades, som tidigare nämnts, att främre korsbandet gått av, i höger bakben, vid undersökningen på Regionsjukhuset i Strömsholm. Den mycket trevliga personalen tog väl om hand om oss men beskedet var lika tråkigt trots detta.

Tyvärr fick vi ännu ett tråkigt besked några dagar senare då vi fick tid för operation! Vi skulle få vänta till den 17 juli! Nästan fyra veckor. Problemet med detta är att hunden skall hålla sig i stillhet fram till operationen. Hur sjuttons klarar man av det? Att hålla en människa i stillhet går utmärkt. Bara att säga till! Men hur förklarar man samma sak för en hund? En hund som vill springa och hoppa och som inte fattar att varje belastning på det skadade knät kan förvärra skadan!

Nej, detta dög inte! Ringde upp djursjukhuset och försökte "tigga" mig till en tidigare operationstid. Helt omöjligt! För mycket att göra. Långa köer. Pust!

Problemet om en hund går länge med trasigt korsband är att det kan utvecklas knepiga skador! I allra värsta fall hinner hunden trasa sönder ledband/en eller få kroniska skador på ledytorna! Om det sker kan hunden bli delvis invalidiserad trots operation!

Detta gick inte för sig. Ringde upp djursjukhuset igen och bad dem skicka en kopia på sjukjournalen. Därefter satte jag igång att ringa runt till alla tänkbara alternativa djurkliniker! Och se på faen! Efter några samtal hade jag fått operationstid i Upplands-Väsby för hunden! Redan kommande vecka! Istället för att vänta fyra veckor(!) behöver vi bara vänta en!

Så nu ser det lite ljusare ut för både hund, husse och matte! Härligt! Dessutom råkar den veterinär som skall operera vara en av landets absolut främsta på just korsbandsskador! Det kan man kalla bingo!


1 kommentar:

  1. Hej, min hund ska opereras för korsbandsskada. Samma här med vänte-tid på strömsholm. Vad hette veterinären som opererade i Upplandsväsby?

    Hur har det gått?

    //Orolig matte...

    SvaraRadera