13 juni 2009

Nu är det stängt!

"Återkom säsongen 2011/2012"


Mycket märkligt har vi varit med om under denna säsong. Det som toppade alla märkligheter kanske var Nordic Trophy-klubbarna som plötsligt ställde sig på sidan om och ville göra något annat! Anledningen till detta kan stavas - P E N G A R! Iofs ansträngde de sig att framställa sitt ställningstagande som "ett försök att utveckla svensk ishockey"! Det lät inte bättre för det - typ! En dålig produkt är dålig oavsett hur man presenterar den! Allt går faktist inte att sälja - inte ens med mördande reklam!

Nåväl, när dimmorna skingrats och alla fått säga sitt kröp "utbrytarlagen" tillbaka in i gemenskapen med uppnått förvärv! De hade deklarerat sin ståndpunkt och visat sin "makt"! Budskapet var tydligt: - ¨Får inte vi som vi vill så blir vi jättesura och drar!" Man kan kort sagt säga att några klubbar passade på att "pissa in sitt revir"!

Samtidigt som dessa "utbrytarlag" ställde till med medial cirkus utfördes en enmansutredning av Ola Lundberg* om elitseriens framtid! Vem som var beställare är lite otydligt men det kan ha varit Svenska ishockeyförbundet! Initiativet får ses som lovvärt men utförandet luktade illa! Det visade sig nämligen att den tillsatte enmansutredaren representerat det lag i ES som ivrigast förespråkat en stängd liga - nämligen Färjestad! Som att be Djävulen tolka Biblen - typ! [Aftonbladet om denna utredning]

[ *Ola Lundberg var tidigare styrelseledamot i Färjestad och sitter nu som ordförande i Värmlands ishockeyförbund!]


Att utredning därmed kom fram till det redovisade resultatet är föga förvånande! Allt ser med andra ord ut som ett rent beställningsarbete! Vad kom du utredningen fram till? Tja, att allt skall vara som det är, allt är bra, alla pengar till oss och alla andra kan - hålla käften!

- Alla tankar om att utöka ES med fler lag bordlades och ansågs som ogenomförbart, osportsligt, obekvämt, oetiskt, obra, otäckt, ohyggligt, oekonomiskt, osvenskt samt Oloobiskt!

Jaha! Hur har det hela slutat! Bloggen summerar:

- Säsongen 2009/2010 ES som vanligt
- Säsongen 2010/2011 ES som vanligt

MEN! HALLÅ! STOPPA PRESSARNA! VAD HAR DE EGENTLIGEN BESLUTAT!

Så här har Hockeyligan nämligen formulerat sig i ett uttalande om framidens ES efter alla turer denna säsong:

"Till en följd av beslutet har samtliga klubbar kommit överens om att delta i elitserien även säsongen 2010/11." [läs mer]

Denna formulering innebär, med andra ord, att INGA LAG ÅKER UR ES säsongen 2009/10! Därmed kan INGA LAG GÅ UPP I ES kommande säsong!

Är det inte så man skall tolka deras beslut?

Om så är fallet:
- Vem har gett Hockeyligan mandat att STÄNGA ES kommande säsong?

Uppdaterat #1:
- Bloggen har nu skickat e-post till Svenska Ishockeyförbundets ordförande, Christer Englund, för ett klargörande i detta delikata ärende!

Uppdaterat #2:
- Blogggen slängde iväg ett mail till Ulf Brodin som publicerade uppgifterna på Hockeysverige.se. Fick följande svar på hur han tolkade ES-lagens utspel:

-"Man kan tolka text som fan tolkar bibeln. I det här sammanhanget råder det ingen tvekan om att det handlar om att de så kallade Nordic trophy-lagen,som har beslutat sig för att stanna i Hockeyligan till och med 2010/11. Skulle något av lagen åka ut kan de fortfarande välja att lämna de svenska modellen om det blir aktuellt.MVH/Uffe Bodin"


Bloggen noterar
- att det tydligen handlar om att ingå ett avtal som ger "utbrytarlagen" handlingsfrihet att göra som de vill - typ! Riskerar de att åka ur ES denna säsong kan de istället säga "tu fri" och hoppa på en annan liga! Denna lösning verkar skräddarsydd för - Djurgården!

Uppdaterad #3 (090614:0905)
- Det email som skickades till Svenska ishockeyförbundets ordförande är emottaget och läst. Nu väntar bloggen på ett svar. Kommer inget svar på bloggens förfrågan inom rimlig tid kommer samma frågeställning skickas till alla i styrelsen för omnämnda förbund! Anledningen till denna ihärdighet stavas - vad faen håller Hockeyligan på med och vad tar de för beslut!

Har nu skickat samma frågeställning till Hockeyligans VD Peter Gudmundson.


Uppdaterad #3 (090614:20:35)
- Har nu fått svar från Peter Gudmundsson, VD för Svenska Hockeyligan. Bloggen passar på att tacka för att Peter tog sig tid att svara på min frågeställning:

- Jag skall svara så gott jag kan. Men innan jag gör det är det viktigt att påpeka att det besluts som togs, gjordes av ägarna till Svenska Hockeyligan, d.v.s. klubbarna. Det var alltså inte bolaget Svenska Hockeyligan, som jag sitter som VD för som tog beslutet. (Peter Gudmundsson)
- Till en följd av beslutet har samtliga klubbar kommit överens om att delta i elitserien även säsongen 2010/11. " (klubbarnas beslut)
- Detta givet att man sportsligt är kvalificerad att delta!(Peter Gudmundsson)

- Bloggen undrar: ES är stängd kommande säsong! Inga lag upp eller ned?
- Nej ES är inte stängd. Den spelas som vanligt där lag 11 o 12 spelar kvalserien!(Peter Gudmundsson)

- Bloggen undrar: Kan Hockeyligan garantera sina medlemmar en plats i ES även 2010/2011?
- Hockeyligan kan inte garantera sin ägare en plats i ES! (Peter Gudmundsson)Uppdaterad #4 (090614:20:45)
- Bloggen har fått svar från Svenska ishockeyförbundets ordförande, Christer Englund, som säger så här angående kommande säsonger i ES:

"Föreningarna inom elitserien har ett gemensamt bolagsavtal =SHL AB. Vad DE har kommit övrens om är att de skall spela i svensk ishockey säsongen 2010/11. Beträffande kvalificeringen till elitserien säsongen 2010/11 så fastställs dessa regler av Svenska Ishockeyförbundet och vi har kvar samma kvalificeringsregler som vi haft de senaste säsongerna. Mvh Christer Englund"
- Tack för det svaret Christer:)Uppdaterad #5 (090614:22:45)
- Så har då Svenska ishockeyförbundet genomfört sitt årsmöte(090613). Där avhandlades bland annat frågan om utökning av ES.

- Motioner angående utökning till 14 lag i ElitserienMotioner från Dalarnas Ishockeyförbund, Leksands IF samt Tranås AIF att utöka antalet lag i Elitserien till 14. Årsmötet beslutade att avslå motionerna. Rösträkning begärdes av Dalarna och resultatet blev 180 röster för avslag och 59 röster för bifall till motionerna.

Bloggen noterar:
- Det är inte bara Håkan Loob, med sitt FBK, som bromsar utökningen av ES. Det råder även stor förbistring mellan de olika distrikten huruvida det skall vara 12 eller flera lag i ES! Läs gärna mer på Marie Hallmans blogg!
...............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar