6 juni 2009

Snacka om fans #1

Bloggen möter: GurkOlleDå skall bloggen påbörja dem intervjuserie som tidigare omtalades på Gurkburken. Då man redan kan läsa vad spelare tycker och tänker, både högt och lågt, samt här och där avser bloggen att lyfta fram något minst lika viktigt - nämligen supportrarna! Vad tycker de! Det blir med andra ord omvänd ordning. Nu får spelarna chansen att ta del av alla de umbäranden som vi supportrar utsätts för under säsong! Det är banne mig inte mer än rättvist! De får nu en unik möjlighet att ta del av personliga porträtt av de supportrar som år efter år troget återkommer till hallen. Det kan inte vara fel!

Bloggen: - När började du följa VIK?
GurkOlle: - Det var någon gång i slutet av 60-talet! Om jag inte minns alldeles tokigt närmare bestämt säsongen 68/69!

Bloggen: - Kommer du ihåg något speciellt från den tiden?
GurkOlle: - Faktiskt minns jag inte mycket av någon match som spelades. Däremot kommer jag ihåg att det alltid var mycket folk som köade inför match samt att det röktes som bara den på läktarna! Sedan var det bra tryck på publiken! Ett jädra liv helt enkelt. Och att det var ståplats i stort sett hela Rocklundahallen!

Bloggen: - Vilken var din första spelarfavorit i laget?
GurkOlle: - Där måste jag säga Ove Stenlund! Sedan fanns det bröderna Thelin. Den ene var back och rätt ok. Den andre, Ove Thelin, var en centertank av speciellt slag. Så fort han fick pucken i egen zon brukade publiken skandera: "Raida Ove"!, och det gjorde han. Som ett ånglok drog han fram över mittzon. Hans klubbteknik var miserabel, hans skott uselt, men han hade ett hjärta för laget större än ismaskinen!

Bloggen: - Kan du välja ut några speciella händelser som känns extra roliga eller viktiga för klubben som du följt i så många år!
GurkOlle: - Det är oerhört svårt att svara på! Varje säsong har på något sätt varit unik och innehållit så mycket. Det finns minnen som är gråa, ljusa eller smärtsamma! Tänker på alla de gånger som laget, i slutet på 70-talet, eller början på 80-talet, ständigt blev utslagna av norrlandslag i kvalspel! Under en period åkte vi alltid på storstryk mot - Kiruna! Det var jobbigt!

Sedan minns man kvalserierna på 80-talet där vi vara "nära" att knipa en plats för avancemang till ES! Minns speciellt året då Vilda Väsby gick upp i ES! Då hade vi allt i egna händer. Modo hemma och seger hade gett ES-plats. Ja till och med oavgjort kunde ha räckt till! Men, det fanns ett litet men. Väsby fick inte vinna borta mot Örebro! Så, i sista omgången lyckades Väsby vinna borta mot ett uppgivet Örebro samtidigt som VIK "bara" orkade med 2 -2 hemma mot Modo! Matchen gick till förlängning 5min men VIK orkade inte forcera in den sista pucken!

Som tur var fick vi revanch följande säsong, "krossade" Väsby i kvalserien, och tog oss till ES! Det var stort!

Bloggen: - Genom åren har du sett en himla massa spelare i laget! Kan du ranka de fem bästa spelaren i VIK under den tid du följt laget?
GurkOlle: - Ujuj! Det är svårt! Allt för svårt! Hm! Antingen lyfter jag fram mina personliga favoriter, eller, de bästa spelarna. Om jag måste välja de "fem bästa" blir det Per Mårts, Niklas Lidström, Patrik Berglund, Mikael Backlund och Anders Berglund!

Mina personliga favoriter blir: Ove Stenlund, Per Mårts, Mishat Fahrutdinov, Göran "Flygis" Sjöberg, samt Bengt-Göran "Mysing" Karlsson:)

Bloggen: - Vad tycker du om den senaste säsongen?
GurkOlle: - Jag tycker att laget gjorde en märklig säsong 08/09! Halva säsongen var mest kaos. Då var det inte många puckar som gick rätt! Utan "Arla" och Olausson hade vi fått det svårt att komma ifatt de andra lagen efter jul. Sedan inträffade det märkliga att laget började spela riktigt bra efter jul. Så slutbetyget blir ett starkt G! Med lite bättre utdelning under kvalserien hade jag satt VG!

Bloggen: - Vad tror du om lagbygget inför 09/10?
GurkOlle: - Som vanligt är jag naivt opimistisk! Visserligen tappade vi två "artister" men istället ser vi ut att fått in fler spelare som kan göra poäng! Det borde innebära jämnare formationer, både defensivt och offensivt, och därmed mindre "hjärtat i halsgropen" på läktaren! Svagheten som jag upplever det blir målvakterna! Om inte Johan Thalberg kommer upp på rätt nivå kan det bli lite turbulent och oroligt där bak. Förhoppningsvis får målvakterna bättre stöd av backar och forwards och då kommer målvaktspelet säkerligen att blomstra som aldrig förr:)


Snabbfrågor

Din sysselsättning?
- Arbetar sedan nio år som lärare!

Bor?
- Västerås.

Familj?
- Ja! Barn, fru, hundar, katt och fiskar:)

Favoritmat?
- Allt som är vällagat!

Favoritspelare i laget just nu?
- Andreas Lindh

Hur långt räcker laget säsongen 09/10?
- Playoff 2

Annat lag som du håller på?
- Jepps! Barcelona i fotboll!

Andra intressen?
- Massor! Rita, måla, teckna, skriva, läsa, fiska, motionera, åka inlines, umgås med fru och barn, akvariefiskar, matlagning, snickra, agilyti med hundarna etc!


Så var den första personen i serien "Snacka om Fans" överstökad. Bloggen tackar, öh, sig själv och hoppas återkomma snart med ännu ett fans!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar