16 juni 2009

Lite från distriktet!

Bloggen tar sig friheten att presentera lite material från Västmanlands ishockeyförbunds årsmöte! Det är trots allt där vår kära sport har sin vagga och sina rötter!
EJA STÅHLS MINNE
”Eja Ståhls Minne” har för tjugonionde året utdelats. På årsmötet i Köping förärades domare Mikael Noord, Arboga, ungdomsspelare Anton Mylläri, Västerås, och ungdomsledare Kenneth Österberg, Västerås med var sitt stipendium.


Mikael Noord har hedersamt representerat distriktet som domare i Allsvenskan, Kval till Allsvenskan, J20 superelit, 5-nationersturnering J-18 samt av distriktet arrangerande
matcher.

SLUTORD
Som vanligt håller sig distriktets föreningar väl framme sportsligt sett i ungdoms- och juniorserierna i jämförelse med granndistrikten. Även i TV-pucken bibehåller Västmanland en stark ställning bland regionens distrikt, i år genom seger i regionsturneringen. I den påföljande kvartsfinalen blev det dock respass mot Småland efter 1-4.

VIK Västerås fortsätter att hålla sig väl framme i de högsta serierna, såväl inom senior-, dam- och juniorlagen, samtidigt som man fortsätter att producera gott om unga talangfulla spelare. I övrigt får vi återigen beklaga att minskningen av antalet lag och utövare på ungdomssidan håller i sig.


Även om de små ålderskullarna är huvudorsaken, ser vi fortsatt allvarligt på den negativa utvecklingen. Rekryteringsfrågan måste därför få högsta prioritet framöver. Nya målgrupper, måste bearbetas, men framförallt måste vi öka populariteten för sporten bland föräldrar och ungdomar.

Bloggern säger:
- Lite läskigt att allt färre ungdomar "orkar" satsa på ishockey. Tyvärr är det mycket enklare, och billigare, att kuta runt med en plastklubba inhomhus, hela året, än att lyckas nå framgång i ishockey!

***


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar