17 juni 2009

Bloggen rullar på!

Besökare!
Kort historik om bloggar:
- Blogg, en förkortning eller förenkling av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden web och log, är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp.

- Till följd av sina höga besökstal har vissa ledande bloggar fått stor betydelse i marknadsföringssammanhang. I Sverige kan vissa bloggar locka uppemot 100 000 besökare per dag. Det gäller främst bloggar vars målgrupp är tjejer i åldrarna 15 - 35 år, och varorna är främst kläder och smink. Att bloggarna har så många läsare leder till att bloggerskorna blir väldigt mäktiga, och de erbjuds ofta pengar för att uttrycka åsikter. Detta har blivit ett problem som är väldigt omtvistat i bloggvärlden.

Denna blogg startades efter viss vånda. Om man drar igång något gäller det även att försöka hålla det vid liv. Personligen tror jag endast bloggar som drivs för en intresseinriktning på sikt kommer att överleva. Har man för avsikt att "locka massorna" till sin blogg blir det krångligare. Då blir det genast mer "kvällstidningsjournalistik" där bloggaren genom anmärkningsvärda formuleringar, om alldagliga ting, försöker locka så många marginella besökare som möjligt! Det blir på sikt väldigt arbetsamt att ständigt leta material som skall attrahera så många som möjligt!

Denna blogg drivs av passion och nyfikenhet samt ett behov av att få torgföra åsikter på ett subjektivt sätt. Det är alltså alltid mina egna åsikter som kommer på pränt! Blir man fler som driver en blogg uppstår gärna en otydlighet i vad Bloggen egentligen står för!

Ni som då och då, eller regelbundet, läser av mina alster kommer med tiden att förstå allt mer hur jag tänker och tycker. Ibland kan man faktiskt själv bli överraskad över hur mycket man tycker om det mesta! Men det är det som är tjusningen med att driva en blogg. Man behöver inte ta hänsyn till någon annan innan man publicerar sina tankar - och det mina vänner - är härligt!

Var denna blogg tar vägen på sikt, hur den kommer att utvecklas, står lite skrivet i stjärnorna. Självklart kommer tonvikten ligga på rapportering kring vårt kära gul-svarta lag men spektrat är stort och taket skall vara högt! Kommer även i fortsättningen skriva om andra lag, andras tankar, andras framgångar, andras motgångar eftersom allt hänger ihop - typ!

Avslutningsvis vill jag bara framföra ett tack till alla ni som faktiskt bekvämar er med att logga in och läsa det jag skriver! Varje besökare stimulerar nämligen till fortsatt aktivitet! För så är det! Man gillar att någon tar del av det man skriver! Därför pekar jag på min besöksräknare och noterar, med illa dold förtjusning, att den närmar sig 10.000 träffar! Med tanke på att bloggen startades i slutfasen av säsongen och mest "trampat luft" den senaste tiden är besöksfrekvensen glädjande hög!

För att komma till det jag egentligen ville säga - från början! Tack vare alla besökare känner jag mig oerhört motiverad att fortsätta skriva i denna blogg och självklart söka nya vägar att tillfredsställa alla besökares omättliga behov av information och/eller underhållning:)


- Hälsar Bloggen och går för att ta sig en kopp kaffe!2 kommentarer:

  1. Du har gjort det jävligt bra mannen. Även jag startade min räknare ungefär efter kvalseriens slut och häpnar över intresset bland folk. haha.. jag funderar ofta över hur många träffar jag skulle haft om jag fattat det där tidigare i Maj 2008 när jag började bloggen. =) Men jag suger på datorer i överigt så...

    Snart är det augusti och grabbarna kliver på is och börjar lira hockey igen. Äntligen. Som sagt, du har gjort det jävligt bra med din blogg.

    SvaraRadera
  2. - Tack för det! Du är inte så dum du heller! Det är bra att vi driver våra respektive bloggar med samma passion men inte i samma kläder - typ!

    SvaraRadera