28 juli 2009

Steget är - enormt..

..från botten till toppen!


Bloggen har funderat och kommit fram till några intressanta, och nedslående, insikter! Har nämligen tittat en del på de trupper som ES-lagen mobiliserar inför kommande säsongen. En sak kan man säga - det är inte kattskit de ställer på isen! Tvärtom kan man undra hur i hela friden lagen, i denna tid av lågkonjuktur och missmod, klarar av att finansiera alla värvningar och lukrativa långtidskontrakt!


Förutom lågbudgetlagen SSK och Rögle(!), vars trupper ser väldigt medelmåttiga ut, inser man snart att avståndet mellan dem(ES) och oss (AS) är stort - väldigt stort! I AS är det just nu två lag som kan "hota" de sämsta lagen i ES. AIK och Leksand. Detta sett till aktuella spelartrupper. Men sanningen är den att om AIK och, eller, Leksand lyckas ta sig till ES så är steget till att hålla sig kvar - gigantiskt!

Ser man till vårt eget lag så bleknar man inför svårigheterna! Vi har i dagsläget ett lag som troligen kan vara med i kampen om playoff till nästa års kvalserie. Att tro på avancemang till en högre serie är visserligen en mänsklig rättighet och själva drivkraften i den seriepyramid som vi har, men, vi måste alla vara medvetna om gapet mellan ett bra ES-lag och ett bra AS-lag! Och i dagsläget kan man fråga sig om vi är ett bra AS-lag!

- Man kan kort säga att vi behöver alla en del ödmjukhet inför uppgiftens magnitud! Det är svårt, för att inte säga oerhört svårt, att ta steget upp på den högsta toppen av seriepyramiden!2 kommentarer:

 1. Håller helt med vad gäller "mitt" SSK och Rögles trupper. Frågan man ställer sig hur svårt kommer det bli att gå upp till ES i framtiden? Mycket måste fungera, marginaler osv.

  Se SSK i våras t ex. Tror inte SSK förde nån match utan bara väntade ut hormonstinna AS- lag för att många ggr kontra in avgörande puckar. Leksand med särimner i släptåg verkar inte hjälpa, men i år går de upp. Strömberg kommer tråka ut både dalabygden och KS till våren.

  En annan sak jag undrar över, vad tror du om Popovic chanser som ES tränare, hur är han i matchcoacningen t ex?

  SvaraRadera
 2. När det gäller Popovic ger han ett oerhört gott intryck inför grupp! Han har en inneboende pondus och behöver inte "gapa och skrika" för att få gehör! Han är oftast lugn och eftertänksam.

  Han har en oerhörd erfarenhet av spel på den allra högsta nivån som ger en mycket god grund i hans insikter om att "coacha" ett lag!

  Men, i sanningen, en tränare kan inte göra allt! Får han inte rimliga förutsättninar(spelare) för att klara målet så spelar det ingen roll om han heter Kalle Anka eller Pinoccio! Då är det kört i alla fall!

  Men jag tror Popovic kan göra sitt till för att lotsa SSK genom kommande säsongen på ett tryggt sätt!

  SvaraRadera