8 juli 2009

Mera AIK

...nu måste alla bidra!Utan att gå händelserna i förväg anar jag att många fans till AIK kommer bli oerhört förvånade, och bittra, när väl alla kort ligger på bordet i denna ekonomiska härva. Enligt enkel matematik måste AIK vända en förlust på 8+3 miljoner till ett överskott - på en säsong! Man skall alltså dra in elva (11) miljoner förutom den normala driftsbudgeten!

Man behöver inte vara något snille för att inse att utan extern hjälp kommer allt gå åt pipsvängen. Det finns inte en chans i detta jordelivet att en förening med omsättning på runt 30 miljoner skall lyckas med den bedriften genom ökade sponsorintäckter eller ökat publikstöd.

Kan AIK övertyga granskningsnämnden om att gå iland med detta har man banne mig trollat med knäna! För det är ju så det fungerar. Du får bevisligen driva verksamheten med underskott en säsong, men, man måste även visa hur föreningen skall få likviditet kommande säsong! Om inte AIK har en förbannat bra handlingsplan (finansiärer) är risken stor att de missar elitlicensen redan i - år!

Dessutom tycks det som om det förekommit en del underligheter när det gäller marknadsavdelningen och dess problem! Där har man tydligen inte varit ärliga utåt om vilka förutsättningar som funnits! Det verkar som om problemet(marknadsföringen) varit synligt länge, men, ingen ansvarig har velat ta tag i frågan trots upprepade varningsingnaler från folk med insyn och förstånd!

Avslutningsvis kan bloggen bara konstatera att inkompetens aldrig är bra, men vad värre är, oviljan att ställa saker till rätta, är ännu sämre!


4 kommentarer:

 1. Är säker på att AIK ordförande Mats H inte talar sanning,här ligger det något begravt som han inte vill skall komma fram till supportrarna.Brukar vara svårt att försöka dölja hemligheter,mygel m m så snart briserar nog bomben.Gillar inte när man gör som honom,skylla på marknadssidan,det är väl ändå han och styrelsen som har ansvaret och har anställt den/dom som arbetat eller arbetar där.Här luktar det något oerhört,här kommer huvuden att rulla

  SvaraRadera
 2. Mats Hedenström, vilken verklighet lever du i ? Du tror att bolagisering skall hjälpa vårat AIK,klarar ni (du) inte av ekonomin nu så gör ni det inte heller under stränga AB lagar.Avgå och lämna över till folk som kan ekonomi,marknadsföring samt driva AIK framåt.Du är bara för mycket med dina uttalanden

  SvaraRadera
 3. Läser att en AIKare skriver i Masugnen - Under många år har vår ledning gjort ett storartat arbete med nästa inga resurser alls
  Jag säger - hallå, dom har satsat med pengar som INTE finns,ni är förda bakom ljuset.Förstår du inte det är det illa ?

  SvaraRadera
 4. Läser i Masugnen att t o m AIKare reagerar på de dumma inlägg som en viss AIKare postat.

  kribba/
  Det enda du sysslar med är spekulationer om vad som hänt. Sponsoravhopp etc etc.. skitsnack!

  Här kan man klaga på att ett pass inte går hem eller att den och den spelaren är så jävla kass och då kan man skälla till ve och förbannelse. Men när vi går ÅTTA miljoner back på en säsong som varit så framgångsrik.. då ska minsann lenhandskarna på och det ska strykas medhårs. Det är fan så man spyr.

  Inse fakta och det är att allt är skött så in i h-e dåligt!

  Sen är det inte styrelsen som byggt upp vår juniorverksamhet! Det är Rikard Franzén och Anders Gozzi och båda dessa killar har fasen inget att göra med vår ekonomi. Det är otroligt hur blåögd man kan vara.

  Är man inte insatt i hur AIK Hockey ser ut och vilka som jobbar med vad, så ska man inte skriva om det heller

  SvaraRadera