12 juli 2009

Dags att revidera det tänkta!


Ibland måste man räkna om...


... för vem hade räknat med att:
 • Leksand skulle värva Peter Nordström?
 • AIK skulle hamna på ekonomisk dekis?
 • Att Leif Rohlin kunde hitta så många bra och intressanta spelare?
 • Att Troja skulle få ihop en sådan stabil trupp?
 • Att Örebro kunde locka så många hemvändare?
 • Att Almtuna inte värvat sedan sist!
 • Att Bofors inte fick ihop mer spets?
 • Att Björklöven bara fortsätter att smyga i busken?
 • Att alla fjorton lag skulle få sin elitlicens!
 • Att de skulle regna hela(!) Juli!
 • Att Malmö skulle få behålla sin största stjärna?

Det finns med andra ord lite nya variabler och kvadranter och obekanta nämnare att ta hänsyn till i denna ekvation som kallas Hockeyallsvenskan! Det tål att tänkas på och funderas över. Och efter lite tankearbete kommer bloggen till följande häpnadsväckande slutsats:

- Leksand ser i dagsläget ut som det starkaste laget! Därefter sätter jag Malmö! AIK, däremot, får med hänsyn till den turbulens som råder inom föreningen, backa några steg! Tror nämligen, i all min enfald, att AIK kommer få "inre" slitningar som påverkar det sportsliga!


Och det - mina herrar - öppnar upp för andra lag i serien. Förhoppningsvis kommer VIK vara ett av de lag som är med och hotar om trejdeplatsen! Både Malmö och AIK är oerhört beroende av en stark start på serien. Falerar det i starten kan bägge dessa föreningar genast hamna under extrem press och tappa fokus på det enkla. Leksand, däremot, kommer troligen göra som vanligt! Öppna starkt, få någon enstaka svacka, men för övrigt tuffa på genom serien!


Se där vad man kan spekulera uti en helt vanlig dag i Juli!

6 kommentarer:

 1. Tror ALDRIG AIK fixar detta,är inga småsummor det handlar om.Minst 8 miljoner,troligtvis några miljoner mera,samtidigt skall dom klara löpande utgifter ( driften) kommande säsong.Fixar dom detta är dom värda bragdguldet som någon skrev på SF.AIK får börja om från början,det är ett som är säkert,i bästa fall missad elitlicens.Det sämsta för dom även kommande konkurs,vad blir namnet då vid ev omstart ? AIK ungdom,Solna hockey eller något annat fyndigt

  SvaraRadera
 2. I sanning så kommer det bli en mycket tuff resa för AIK! Men det vore skamligt om det inte dyker upp finansiärer som kan gå in och stötta denna anrika klubb! Vi pratar faktiskt om Stockholm nu! Inte Krylbo eller Avesta!

  SvaraRadera
 3. Vem vill stötta en förening som har / får problem gång efter gång.Det är inte bara AIK hockey som har stora ekonomiska problem,även fotbollen är illa ute.Om AIK hockey skall få hjälp behövs det säkert en ordentlig utresning när det gäller styrelsen, då möjligen kanske någon / något företag kan ge dom en hjälpande hand. Men jag tvivlar,loppet är nog kört för den klubben

  SvaraRadera
 4. Läste detta på hockeykanalen.se Hittade den länken i Masugnen gällande AIK. Stämmer detta är det fan skrämmande fakta och mygel på högsta nivå

  Rykten går att AIK kommer att sätta in pengar tillfälligt på sitt konto lagom när dom måste visa + för att få elitlicensen.När detta är klart får långivaren tillbaka sina pengar med lite ränta.Får och kan det verkligen gå till på detta vis ? ? ?

  SvaraRadera
 5. Detta skall vara på g till säsongen 2010 2011

  SvaraRadera
 6. - Vi får alla vänta och se vilket öde som drabbar AIK! Det märkliga är att alla Stockholmsklubbar, både i fotboll och ishockey, ser ut att ha problem! Ja, titta även på Bandy med Hammarby! Och handbollen med Hammarby! Finns säkert fler exempel än dessa. För oss "bönder" är detta ytterst märkligt!

  SvaraRadera