3 juli 2009

Korsbandet #4

Nu är hunden opererad och allt gick mycket bra. Hunden fick stanna kvar under natten för observation och kommer därför hämtas hem senare under eftermiddagen. Nu återstår bara resten. Självklart dyker det upp nya frågeställningar och "problem" vid reglering av skada gentemot försäkringsbolag. Som många andra tecknar man en försäkring, betalar snällt månadsvis, och tänker inte mer på det. När sedan skada/olycka inträffar och det är dags för reglering inser man att inget är enkelt eller självklart!

Enligt vår försäkring har vi rätt till omkostnader upp till 60.000/år för veterinärvård. Det är ju bra. Eller låter i alla fall betryggande! När man nu sitter i smeten och skall försöka få ersättning visar det sig att det självklart finns undantag och speciella villkor för - allt!

En korsbandsskada faller utanför den ordinarie försökringen(!) och ersätts med ett lägre belopp (15.000). Med andra ord inser vi plötsligt att vi inte har full teckning utan måste ut med en hel del pengar själva. En operation kan kosta allt från 14 000 till 50 000 beroende på omfattning, vilken klinik som utför operationen, samt hur omfattande eftervården blir!

Hur kunde det bli på detta sättet? Jo, så här enkelt är det! Försäkringsbolaget har, efter att vi tecknade vår försäkring, ändrat på vissa villkor! Det som förut ingick ska man numera teckna som tilläggsförsäkringar! Man kan lägga till flera olika "nivåer" på sin försäkring!

Med andra ord! Vi trodde i vår enfald att försäkringsskyddet var fullständigt( i den mån det nu går) men inser att så var inte fallet! Självklart har vi fått information om denna förändring från försäkringsbolaget, men, det var inte det lättaste att utläsa vilka villkor som faktiskt var ändrade!

I skrivande stund sitter hustrun och ringer runt till skadereglerare för att bena ut vad vi skall betala för kalaset samt vad djurkliniken vill ha betalt i rörlig självrisk!


Det roliga är, enligt rapporter från kliniken, att vår hund redan varit ute på kisspromenad och rapporteras vara lika glad som vanligt:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar