4 juli 2009

Korsbandet #5

Så här ser det ut under bandaget!
(Bild på annan Collie med samma skada!)Hunden hemma! Med strut och jättebandage på det nyopererade benet. De andra hundarna mötte upp vid dörren, hälsade välkommen hem, och inbjöd genast till bus, hopp och lek! Så blev det nu inte. Laia, den skadade hunden, forslades genast in i ett "eget" rum för lite lugn och ro. Detta var inte alls populärt. Det fick till följd att "flocken" stod på var sida om dörren och ville "komma in". Kort sagt blev det ett jädra liv! Lösningen blev att Laia fick gå i koppel medan de andra hundarna fritt kunde röra sig runt och ge sitt stöd och sympati till den skadade flockmedlemen. För så är hundar. De tar hand om varandra inom flocken!

- Vill än en gång lyfta på hatten för personalen på Upplands-Väsbys Djurklinik! Fantastiskt är inte tillräckligt! Om "vanliga" sjuka människor fick samma eminenta och trevliga bemötande inom landstingsvården skulle mycket vara vunnet! Respekt är ordet!

Det mest fashinerande i denna historia är hur väl operationen tycks gått. Redan idag, på morgonen, ett dygn efter operationen, går hunden på sitt lagade ben utan att det syns någon hälta! Självklart är det långt kvar innan hunden kan maxbelasta sitt knä, men, bara att se sin hund kunna röra sig "normalt", kunna göra sina behov utan smärta, är en välsignelse!

För övrigt verkar det som om försäkringen, trots allt, kommer att täcka alla omkostnader! Detta framkom efter ett antal samtal till Agria. Hoppas verkligen att det stämmer nu. Trots allt måste man lita på de svar man får från de skadereglerare man pratar med. Vem skall annars veta?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar