7 juli 2009

Stolta AIK!


Det var en gång....


Så är vi vid vägs ände! Den sanning som ingen ville veta av är numera bekräftad. "Stolta AIK" har gjort en katastrofsäsong ekonomiskt! Under, och efter säsongen, har stolta anhängare till denna anrika förening med näbbar och klor slagits mot bättre vetande. Ivrigt har de hävdat att "man lärt av läxan" och att "nya vindar blåser". Aldrig mer skulle klubben försätta sig i en situation som riskerade dess framtid och överlevnad! Man pekade på den sportsliga framgången, den ökad publiktillströmningen samt avancemanget till kvalserien som garanti för att ekonomin åtminstone "borde vara i balans"! [läs mer]

-Nu sitter alla trogna AIK:fans med byxorna nere. Missledda,och förledda, av ansvariga i sin egen klubb! Det måste kännas som - piss - typ!

Personligen tycker jag det luktar illa i mångt och mycket! Att gå back ekonomiskt när man driver en elitklubb är inget märkvärdigt eller uppseendeväckande. Det är oerhört svårt att beräkna intäckter/utgifter över säsong. Många saker kan gå fel. Men att räkna fel på åtta (8) miljoner känns - mycket! Väldigt mycket!

Om man granskar några "underligheter" (för en utomstående) så är det:

- Försäljningen av biljetter till ett eventuellt möte med Djurgården i kvalserien - någon gång!

- Försäljningen av Guldkort som ger innehavaren rätt att se alla matcher över flera(!) säsonger!

AIK:s ansvariga måste ha varit medvetna om sin ekonomiska ställningen då man erbjöd sina supportrar ovanstånde! Man "mörkade" med andra ord det negativa kapitalet samtidigt som man försökte locka till sig nytt! Om det stämmer finns det bara ett ord: Uselt!

Nu skall det villigt erkännas att undertecknad inte har någon som helst insyn i AIK:s ekonomi utan allt det som är skrivet är personliga spekulationer! Kanske finns det en plan över hur allt skall ordnas upp. Kanske kommer AIK att gå till ES och därmed räddas ekonomiskt! Oavsett vilket skall det bli intressant att följa AIK-supportrars reaktioner på att blivit så förda bakom ljuset!

Många AIK:are har under den gångna säsongen häcklat och hånat Bajen Fans för deras omstart och uppslutning kring sitt nya lag. AIK:are har ställt frågan om varför Bajenfansen inte fanns på läktaren och gav Hammarby sitt stöd när det som bäst behövdes! Nu ställs samma fråga till alla AIK:fans! Kommer de att sluta upp bakom sin klubb och fylla läktarna, eller, känner de sig svikna och vänder ryggen till?


- Bloggen önskar verkligen att AIK för ordning på sin ekonomi och kan genomföra kommande säsong på ett sportsligt bra sätt. Hockeyallsvenskan är ekonomiskt beroende av att starkt AIK som drar till sig stort medialt intresse samt lockar publik till arenor runt om i landet!


2 kommentarer:

  1. Tycker det är kul att AIK gått 8 miljoner back.Dom som hånat både VIK och Bajen för att ta några exempel.Nu står dom där med väldigt låång råttnäsa och vet varken ut eller in.Dags att dom anmäler sig själva till TV3 såpa "lyxfällan" ha,ha,ha,ha

    SvaraRadera
  2. Likaså stod de och skrattade när Leksand visade att de gått back 159.000:-

    Hmm.. Skrattar bäst som...

    SvaraRadera