17 juli 2009

Bögigt!

en underbar motionsform, men , hur ser man ut?


Bloggen är som tidigare redovisats en varm anhängare av motionsformer som stillar många lustar. Att åka Inlines på stadens alla cykelbanor, som sträcker sig milsvida omkring, är en sådan njutning! En tidig runda genom en uppvaknande stad, en sväng mitt under den stekande middagssolen, eller en skön kvällsrunda i svalka och skugga. Allt är lika tjusfullt och behagligt. Men nu till detta med "Outfitten" som det så fint heter!

Då jag inte är ensam i trafiken har jag valt att utrusta mig med allehanda skydd ifall olyckan skulle vare framme. Hjälm, armbågsskydd, knäskydd och handledsskydd är därför en självklarhet. Till detta kommer sedan vattenbälte, stavar och skridskor. Ja, det tar en stund att "klä på sig" allt - men - sedan kommer belöningen då man glider ut!

Häromdagen kompletterade jag min "outfitt" med ett par riktigt fina, och dyra, sportglasögon. De är av den sorten att man kan byta glas beroende på väderlek samt ultralätta. Nu var man komplett. Efter lite kråsande i spegeln för att kontrollera att alla skydd satt som de skulle vände jag mig stolt mot yngsta dottern för ett omdöme:

- Nå, sade jag, vad tycker du om din farsas stil?

Dottern tittade en stund, drog lite på smilbanden, och sade:
- Farsan, du ser bögig ut!

Något omtumlad av detta omdöme stapplade jag ut, tog hissen ned, och åkte ut på min runda. Hela tiden gnagde hennes ord i mitt huvud. Bögig! När jag väl kom hem igen, efter cirka 1 1/2 timmes åkning, ville jag givetvis ha en förklaring till hennes utspel!

- Men Farsan! Åker man omkring i en rosa hjälm, då är det bögigt!

Bloggen har för avsikt att köpa en ny hjälm - snarast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar