24 juli 2009

Oskarshamn - AIK - Björklöven!

En trio som går en spännande säsong till mötes - på olika sätt!


Oskarshamn
Laget som Gud glömde! Ja, så känns det nästan! En gång i tiden var Oskarshamn riktigt starka och var med och hotade om avancemang till ES. Under de senaste säsongerna har laget dalet i kurs och inför denna säsong är det inte många som tror på någon riktningsändring. De allra flesta tippar att IKO skall gå en tuff säsong till mötes med risk för ras till en lägre serie.

Det som gör Oskarshamn lite spännande är valet av tränare. De har gått efter devisen "friskt vågat - hälften vunnet" och kontrakterat Tommy Salo som tränare! Det är vågat gjort, minst sagt. Eller också är det klokt! Till detta kommer att man tagit in sjutton (17) nya spelare i laget! Måste vara rekord på något sätt! Ordföranden andas optimismen och pekar på att laget skall leva på "samanhållning" och att vara ett starkt kollektiv!

Bloggens tips är att Oskarshamn kan överraska rejält - till en början . De kan göra en "Sundsvall" denna säsong genom att starta serien stark, men, i takt med att de andra lagen får ordning på sitt spel kommer de falla tillbaka. De kommer troligen att vara indragna i en bitter kamp för att undvika nedflyttninsspöket!
Slutlig placering: 12-14
***

AIK
Kanske har AIK seriens bästa lag på pappret. Frågan är bara hur all den turbulens som skapas kring ämnet ekonomi kommer att påverka laget. Om inte AIK får en bra start på serien kommer genast olyckskorpar få sitt lystmäte. Media kommer bevaka denna klubb med argusögon och ta varje tillfälle i akt att ifrågasätta klubbens möjligheter till överlevnad! Kan AIK gå och bli årets MIF! Kommer AIK hamna i samma underliga kontraktssituation? Kommer paniken komma krypande allt eftersom tiden går och inga nya borgenärer visar sig storsinta nog att öppna plånboken!

En sak är helt klar. AIK kommer inte klara "biffen" bara genom att spela hygglig hockey och locka lite publik till hovet! Det behövs mer - mycket mer - för att dra in de miljoner som behövs för att täcka det otäcka underskottet!


Bloggens tips blir att AIK kommer göra en stabil säsong, ta sig till kvalserien, men hela tiden under den ständiga hotbilden av en framtida degradering! Det kan man andra ord sluta i triumf med ES eller i kaos med div 3!
Slutlig placering: 1-3
***


Björklöven
Denna anrika norrlandsklubb som numera får leva i skuggan av Luleå, Modo och Skellefteå! De gångna säsongerna har varit en påfrestning för alla grön-gula fans och det ser inte så mycket ljusare ut denna gång. Förra årets sportchef och tränare är förpassade till glömskans och ignoransens dike och nya ledare står vid rodret. Spelartruppen ser mer än lovligt "tunn" ut och de typiska "lövenspelarna" lyser med sin frånvaro! Det finns inte den sedvanliga ungdomliga talangen eller några typiska stöttespelare i laget. Mörkret kan lägra sig ovanligt fort i Björkarnas stad denna säsong! Till allt detta kommer en ekonomi som inte ser allt för solid ut!

Bloggens tips är att denna säsong kan bli något av en skärseld för Löven! Det kan gå så illa att laget hamnar ordentligt på dekis och får slåss med "storheter" som Sundsvall, Örebro och Oskarshamn för att undvika degradering!
Slutlig placering: 8 - 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar