29 september 2014

Nästa match - Mora!

Dustin Johner blir matchvinnare, sanna mina ord!


Ja, nu vankas det match igen. En ny vecka, nya chanser. Förra veckan spelade vi in sju av nio poäng. Det får anses godkänt. Smolket är dock att vi inte lyckades vinna på hemmaplan mot Rögle. Anser fortfarande att vi måste bli tuffare, starkare, hetare, vildare, galnare och mer desperata på hemmaplan. Att få till en hemmaplansfördel är oerhört viktigt. Känna tryggheten av att vara i sin borg. Veta att "här är vi starka". Men, det kommer nog..

Matchen mot Mora blir givetvis en ny prövning. Ett Mora som gått oförskämt bra så här långt på säsongen. Till viss del kan det förklaras av en fenomenalt bra målvakt. Hans namn är Dan Bakala och var de hittat honom är för mig obekant. Han stoltserar med en räddningsprocent på 95.14%. Endast slagen av Vita Hästens Axel Brage som är någon tiondel bättre. 

Vad har då Mora för trupp denna säsong? Vad rymmer den för överraskningar? Namn som Brett Sonne, Brett Palin, William Pethrus, Kevin Mitchell säger mig ingenting. Säkerligen gedigna hockeyspelare men inga namn som får några klockor att ringa för denna blogg. Däremot ringer det varningsklockor när jag ser namnen Daniel Hermansson, Jonas Westerling, Thomas Larsson och Jerry Pollastrone.  Speciellt Jonas Westerling är en obehaglig sort. Brukar kunna snurra runt och virra bort våra backar. Men var är Johan Alcén? Han var tydligen inte med mot AIK. Är han skadad, är han bänkad, är han överhuvudtaget med i truppen?

Annars är nog det mest spännande med Mora att de fortsätter med Jeremy Colliton som huvudtränare. Ni vet spelaren som skulle vara ett spetsförvärv, som lade av, som blev hjälptränare, som blev huvudtränare. 

Oavsett vad det är som gör att Mora gått så bra så räknar jag kallt med att det tar stopp för Masarna i morgondagens match. Jag har det på känn, nämligen. De senaste säsongerna har det varit jämt fördelat med segrar mellan lagen. Nu har jag visserligen inte kollat någon statistik men känslan är sådan. Att det varit jämt. Men så har det inte varit jämt, typ. Vill minnas någon säsong, för inte allt för länge sedan, då vi vann alla fyra möten mot Mora. Om jag minns fel så får någon gärna rätta mig.

Vad ska man då förvänta sig för spel, för spelplan, av Gulsvart denna gång? Det är, enligt mitt tycke, lite väl mycket variation på lagets framträdanden. Borta mot Almtuna var vi verkligen borta rent bokstavligen. Borta mot Timrå var vi inte bortkomna utan kunde gneta oss till alla poäng. Borta mot SSK var vi med i två perioder men sedan gick vi bort oss i tredje perioden. Kommer vi ställa upp, avvakta, och vänta på Moras misstag eller kommer vi bara ösa på? Har vi ett bra fungerande bortaspel? Två förluster och endast en vinst på bortaplan talar inte för det senare. 

Nåja, jag är optimistisk. Vi kommer göra en stabil match. Tråka ut Moringarna, låta dem valsa runt i vid sarghörnen, för att sedan slå till brutalt och skoningslöst när tillfälle ges. Det tycker jag personligen låter som en alldeles utmärkt "gameplan". "Den tar vi", sa polisen!


Vi vinner med 4-2. Känns bra!



4 kommentarer:

  1. Alcén har varit skadad, men är snart tillbaka i spel igen. han fick positivt besked från läkarundersökningen. så det handlar om 1-3 veckor innan han är matchklar.
    William Pethrus är en 16 årig junior som värvades till Mora för spel i J18. gick bra där fick testa J20 och sedermera a-laget.

    Vad gäller statistik mellan Mora IK och VIK, så är det en förkrossande segersvit här i FmmA av Västerås som har vunnit de senaste sex mötena där. På de 4 senaste mötena i FmmA har Mora IK bara mäktat med 1 mål, och blivit nollade i tre. Så statistiken talar sitt tydliga språk.
    Men om det finns något lag som ska kunna vända den negativa trenden så är det just det lag som Mora förfogar över just nu.

    //Joakim

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ett väldigt informativt svar...

      Radera
  2. Vet du vem Kevin Mitchell är nu då? ;)

    SvaraRadera