13 september 2014

Inför SSK!

Då - men inte nu...


Jaha, då sitter man här, igen. Funderar och oroar sig en aning. Match borta mot Södertälje och chans till snabb revansch. SSK lyckades vända förlust till seger( i sudden) borta mot AIK senast. Därmed stärka i både kropp och knopp. Själva tappade vi både konceptet, ansiktet och spelet mot Hästen hemma. Vi hade Hästen i båset men kunde inte stänga till båsdörren. Vid ställningen 2-2 var jag övertygad om att vi skulle orka peta in en trissa till, minst, och avgå med seger. Så blev det icke. 

Detta är dock historia. Nu pratar vi framtid. En framtid som om endast ett dygn åter är historia. Det växlar fort nu. Förhoppningar som väcks inför match och som grusas under match. Oavsett hur det går i eftermiddagens match gäller det för tränarna, och laget, att arbeta vidare på alla små detaljer. Göra allt lite bättre, match efter match. Det är så framgång byggs, inbillar jag mig. Genom att aldrig varit riktigt nöjda så strävar man ständigt mot en ny, och högre, nivå. Även då man inkasserar en förlust finns det saker som man gjort bra. Det är lätt att glömma. Vi får heller aldrig glömma att vi ständigt möter en motståndare som strävar mot samma målbild som oss själva. Att vinna...


Vad ska man då har för förväntningar inför dagens match? 
- Jag förväntar mig att vi får bättre ordning på vårt powerplay. Senast kunde Hästen ganska enkelt eliminera vårt pp bara genom att närmast stå still i sin box och flaxa med klubborna. Vi lyckades inte få dem att tappa positionerna det minsta. Då är det svårt att hitta bra avslutslägen.

- Målvaktsspelet. Nu har Jonas Fransson gjort "sin sämsta mach" för säsongen. Skönt. Då vet jag att han i fortsättningen kommer ta alla puckar som han förväntas ta. 


Ja, det var nog det hela. Får vi ordning på pp och målvaktsspelet så har vi mycket goda chanser att ta alla tre poäng mot SSK. Utmaningen:
Den senaste utmaningen utföll till bloggens fördel. Mathias Bromé missade ett friläge och gick därmed miste om 300 kronor till insamlingen. Nesligt. Idag, då vi lirar mot SSK, tänker jag klura till det lite extra med denna utmaning. Jag kommer nämligen inkludera en spelare till: Johan Jonsson. Misstänker starkt att han gärna vill vinna mot sin gamla klubb. Utmaningen från bloggen får därmed detta utseende denna gång:

Alternativ ett: 
- Om Mathias Bromé gör minst ett mål i matchen samtidigt som Johan Jonsson får minst en assistpoäng så skickar jag in 1000:- till insamlingen!

Alternativ två: 
- För varje mål Mathias Bromé smäller in sätter jag in 300:- till insamlingen!

Endast ett alternativ kan komma på fråga, självklart!Uppställning till matchen enligt VLT

Målvakt: Jonas Fransson (Jonatan Bjurö)
Förstafemman: 
Nick Angell, Hampus Larsson, Conny Strömberg, Dustin Johner, Jeremy Williams.
Andrafemman: 
Johan Jonsson, Jonas Emmerdahl, Mathias Bromé, Evan McGrath, Matt Fornataro.
Tredjefemman: 
Per Helmersson, Marcus Söderkvist, Fredrik Johansson, Mikael Frycklund, Brock Montpetit.
Fjärdekedjan:
Linus Svedlund, Christopher Mastomäki, Robert Lantosi.

Sjundeback: Kristians Rubins. Läs även detta!Så får det bli!
4 kommentarer:

 1. Fatta vilken press du lägger på stackars Mathias Bromé. Det enda som ekade i hans skalle under friläget senast mot Hästen var säkert GURKOLLE GURKOLLE ;-)
  Mvh Speed

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, han kommer inte ens ihåg detta under match. Han är ju nästan junior fortfarande. Kan bara fokusera på en sak i taget...

   Radera
  2. Haha men där satt den till slut och 1000kr till inskramlingen :-)
   Speed

   Radera
  3. Så blev det. Närmast osannolikt, faktiskt! Men pengarna sattes in direkt efter slutsignalen...

   Radera