25 september 2014

Seger mot Timrå!

För 99:- får man ovanstående bildkvalitet via Hockeyallsvenskans sändningar!


Glatt konstaterar jag att vi nu har två raka trepoängare. Gött, gött! Till matchen mot Timrå utnyttjade jag en värdecheck från Hockeyallsvenskan. En värdecheck som jag fått som kompensation för en urusel sändning av matchen SSK - Västerås. Glädjen över detta grumlades dock snabbt då även denna sändning var miserabel(se bild). Tappert försökte jag trots detta följa matchen men det blev närmast omöjligt att få en känsla för spelet då bilden ständigt frös, laggade, eller försvann. Till slut gav jag helt enkelt upp och övergick till att följa den tredje perioden via direktrapporteringen i VLT.

Glädjande, som sagt, att laget kunde ta tre nya poäng även om insatsen inte går att jämföra med den som visades upp hemma mot Oskarshamn. Enligt Timrås tränare gjorde Västerås en mycket solid bortamatch och bjöd inte på mycket. Så kan det mycket väl ha varit. Dock tycker jag att med det spelarmaterial som vi har så ska vi kunna spela ungefär på samma sätt både borta och hemma. Vi ska inte behöva backa hem och "vänta på lägen" som jag ser det. Inte ens på bortaplan. Vi ska gå in och försöka styra och ställa och ta kommandot. Det är min inställning. Gör man anspråk på att vara ett topplag så...

- Timrå tilläts att komma till 36 avslut mot Jonas Fransson. Själva mäktade vi med att avlossa 20 skott mot Timrås Mika Norja

Trevligt att Matt Fornataro fick hänga en kasse och att Conny Strömberg fick en ny assist. Kul även att det var formationen med Fredrik Johansson, Marcus Söderkvist och Linus Svedlund som fick hänga in 2-0. "Fredda" behövde det målet och genom detta lite betalt för allt slit i tidigare matcher.

- Negativt är att vi drar på oss så många utvisningar. I matchen mot Timrå åkte vi dit på sex stycken två-minutare. En för "snack" på Conny Strömberg. Det är definitivt några för mycket. Timrå klarade sig undan blott med fyra minuter på botbänken.

Vad mer kan man säga om en match som man bara såg fragment av? Tja, imponerande av Fransson att återigen hålla nollan. Nu kanske han kommer in i den berömda "zonen" och gör de räddningar som ser till att hålla oss kvar i matcher även då vi har det knöligt med egna avslut.

Tack vare de två senaste matchernas täta defensiv har vi nu förbättrat vår statiskt i BP med några snäpp. Nu ligger vi på ganska anständiga 81.48%. Detta ska dock jämföras med Vita Hästen som stoltserar med 93.10% eller varför inte Timrå som har, hör och häpna, 100%!

Vita Hästen, för övrigt, måste man låta sig imponeras av. För andra matchen i rad vänder man ett 0-2 underläge till seger. I dag var det Almtuna som fick ge sig i sudden. Matchen innan var det Asplöven som tappade 2-0 till 2-5. Betänk även att Hästen till dagens match saknade fyra spelare. En av dem var Markus Eriksson. Men, trots det, så fortsätter de vägra förlora. Kanske får vi ta dem på allra största allvar?

Såg matchen mellan Rögle(vår nästa motståndare) spela mot AIK hemma i Ängelholm. AIK gjorde en riktigt bra match. Körde på offensivt med bra fart. Rögle var inte heller så dåliga. Även de ångade på friskt framåt. Nu lyckades AIK vinna i sudden, vilket inte alls var orättvist, men vi ska inte på något sätt förringa Rögle som motståndare. Efter förlusten mot AIK samlades laget till ett krismöte. De kommer vara oerhört taggade mot oss. Lite av "sista chansen" för dem. Kan vara flera spelare i truppen som måste visa vad de kan för att inte hamna utanför truppen. Varningsflagg därmed hissad..

------------------------

Utmaningen inför matchen mot Timrå utföll till bloggens fördel. Varken Nick Angell eller Mathias Bromé mäktade med att uppfylla de kriterier som krävdes för att Bloggen skulle behöva pytsa in pengar. Så kan det gå! (utmaningen)

-----------------------

Ha det gott, alla!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar