6 maj 2010

Hockey - VM

Ja så är det snart dags igen för ishockey-VM. Känner man sig sugen? Hm! Känns det kittlande? Öhum! Längtar man? Öh! Känns det som om det är "det bästa svensk hockey har" som kommer skrinna in på isen till sin premiärmatch? Tss! Kommer det bli spännande, roliga, intressanta matcher? Gäsp!

Fotbollsäsongen i Sverige drar igång i slutet av mars - typ! Och ingen jävel vill gå och titta! Det är för kallt!
Ishockey-VM drar igång i mitten av maj- typ! Och ingen jävel orkar titta! Det är för varmt!

Har det inte blivit fel någonstans? Borde inte fotbollen starta under sommaren? Nehej! De skall sparkas boll tidiga vårdagar med snö i luften och på fulltständigt miserabla planer. Ingen som insett Sveriges geografiska belägenhet och tillstånd? Det skiljer ungefär fem klimatzoner mellan södra och norra Sverige. Sverige är lika långt som smalt! Det blåser ofta. När det är 15 grader i söder är det även 15 grader i norr. Men i det ena fallet pratar vi minus!

När så alla planer äntligen lyser gröna och har som mest bärighet - ja då gör fotbollen ett uppehåll! Förklaring tack? När sedan höst och rusk står för dörren - då återupptar man spelet. Lägg ned skiten, eller, bygg inomhushallar.

Själv känner jag lagom lite intresse för ishockey-VM. Kom på mig själv att jag inte kan rabbla upp mer än tre spelare som deltar i Tre Kronor....

... det var bättre förr!



2 kommentarer:

  1. Gurkgudafläsket7 maj 2010 kl. 10:48

    Håller med till 100%, hockey VM är ingen status tillställning för våra svenska NHL-hjältar. Det finns inga hjärtan längre.

    Ingen vill spela i landslaget längre. Vad kan det bero på?
    - att svensk media bevakning är kass
    - att tränaren inte är omtyckt av spelarna
    - spelarna kanske inte bryr sig..

    SvaraRadera
  2. VM känns idag mera som Viasats klubb för inbördes beundran.

    Sen Olle, det var MYCKET bättre förr. Ju förr desto bättre!

    SvaraRadera