3 december 2015

Timrå borta....

Omröstning!

Jaha, dags igen för match. Denna gång på bortaplan mot Timrå. Ett lag med skriande behov av poäng då de kämpar i bottenskiktet av tabellen. Jag såg dem senast när de spelade borta mot Leksand och inser att vi återigen får räkna med en tuff match. Timrå är ett lag som visserligen saknar spets i det mesta men som kompenserar detta mer än väl med ungdomlig entusiasmen och massor av energi. Ett rätt svårt lag att möta då de inte är speciellt organiserade i sitt spel utan det blir lite som det blir. Framför allt nyttjar de en egenskap som inte är att förakta, skridskoåkning. De kommer med en väldig fart, överallt, och hela tiden. Får Timrå lite medvind i form av ett ledningsmål kan de bli nog så svåra att brotta ned. 

Vi är ett bättre lag även med det skadeläge vi befinner oss i för tillfället. Det finns med andra ord inga ursäkter till att inte göra en bra match och gå för tre poäng. Det enda orosmolnet på min horisont är att vi ska falla i fällan och återigen dra på oss den sedvanliga dosen av utvisningsminuter. Även om Timrå är genuint dåliga i sitt powerplay kommer detta, som vanligt, slita oerhört på spelare som deltar i flera spelformer. Med tanke på att Timrå har många duktiga skridskoåkare finns det fog för mina farhågor. Räknar kallt med att vi kommer dra på oss några 2:or för hakning. 

Det vore en nåd att stilla bedja om att vi får ett relativt tidigt ledningsmål och från det kan spela lite mer bortaplansspel och därmed slippa jaga som senast mot Vita Hästen. Det sliter. Speciellt när vi de senaste matcherna spelat mesta tiden med endast tre kedjor. 

Något som känns befriande inför kvällens möte är att oavsett hur matchen utvecklas kommer vi inte möta ett lag som spelar bunkerhockey. Timrå har, enligt mig, inte förmågan att spela så strikt defensivt som till exempel Vita Hästen gjorde senast.  Även om Timrå skulle ta ledningen i matchen kommer de med största sannolik bara ösa på framåt istället för att försvara sin ledning. 

Vad tar vi då med oss från matchen mot Vita Hästen senast? Varför inte lyfta fram den intensitet och energi laget visade speciellt under den andra perioden. Kan vi komma upp till den nivån redan från matchstart så får Timrå det jobbigt. Gör vi däremot samma inledning som mot Björklöven i Umeå, där vi uppträdde som stenstoder under första perioden, får vi det jobbigt. Mycket jobbigt!

Jag är försiktigt positiv till vår match men vågar inte sia om utgången. Som jag skrev i inledningen av detta inlägg så är vi ett bättre lag på de flesta punkter än kvällens motståndare men inte ens det ger någon vinstgaranti.

Målvaktsfrågan blir intressant. Vilken målvakt får förtroendet i kvällens match. Enligt VLT blir det Marcus Dahlbom som får förtroendet…

Till sist håller jag tummarna för att Christopher Fish fortsätter göra mål men ger fan i att bjuda på Indianare i egen zon:)
Nu kör vi…..

2 kommentarer:

  1. Sett mitt inlägg på Burken? Spelar Dahlbom bra ikväll igen, kan det bli tajt för Fransson framöver. Som jag varit inne på tidigare, tror jag inte att det är aktuellt med Fransson som reserv. Kanske Fransson gjort sitt i klubben? Jag menar bara att det är svårt att blunda för det faktum att om Dahlbom står ikväll, (som Filander faktiskt säger i inför-match-intervjun) har Fransson nu blivit petad två gånger på kort tid. Det lär betyda något. /Vimmerbyar'n

    SvaraRadera
    Svar
    1. En knepig situation med en etablerad och en uppkomling som backup. Lättare om man har två unga målvakter som tävlar om förstaspaden. Förhoppningsvis finns det en bra dialog mellan spelare och tränare. Tydlighet. Då finns det hopp.

      Radera