22 december 2015

Kraschlandning efter uppehållet.

Värmlands tidning


Julskinkan snart på bordet men idag var det grisarna som fick fira i Nobelhallen. De snurrade glatt runt bland vilsna besökare så knorren raknade. Visserligen bjöd vi upp på en anständigt vis under den första perioden men det var, som vanligt, bara en tidsfråga innan vi skulle rasa ihop. För rasar ihop det gör vi med viss regelbundenhet denna säsong. Vi kan dessutom göra detta på en mängd olika sätt. Idag försökte vi i det längsta matcha våra motståndare BIK Karlskoga med deras egna medel men inte ens det gick vägen. 

En spelare i laget gjorde tappra försök att bryta den förbannelse laget hamnat i. Tänker då på Jan Urbas. Oj vad han kämpar, skapar, och sliter i match efter match. Men vad hjälper det när hans avslut är lika trubbiga som mina knäskålar. 

Vår tränare, Martin Filander, har ingen avundsvärd uppgift. Vad ska han nu hitta på? Här kommer laget från ett längre uppehåll där man genomfört "personliga samtal" samt kört "teambuilding" för att komma ur en besvärande förlusttrend. Man kan säga, utan att vara elak, att detta gjorde bevisligen ingen större nytta.

Ska jag vara ärlig, och det ska man, så hade vi idag lika svårt som tidigare att starta anfall från egen zon. Vi hade idag, precis som tidigare, väldigt svårt att ta oss fram till riktigt bra avslut. Vi fastnade, precis som tidigare, väldigt ofta längs sargerna i offensiv zon. Listan kan göras lång på saker som såg ut precis som innan detta välbehövliga uppehåll.

Det positiva var att vi såg rappare ut på rören denna match. Inte alls lika blyfotade som tidigare. Tyvärr var BIK än rappare än oss så den glädjen blev försumbar.

Att förlora borta mot ett bra lag som BIK Karlskoga är normalt inte mycket att gräva ned sig för men i det läget vi befinner oss i känns det besvärande. Vi hade verkligen behövt prestera bättre idag. Varit närmare. Varit med och hotat om poängen. Spelarna hade verkligen behövt det. Känt att de var med i matchen, att de hade häng, chansen. Nu fick de en närmast hopplös uppgift att försöka jobba ifatt ett BIK Karlskoga som kunde luta sig tillbaka mot sin ledning, hela matchen. De fick en behaglig resa. Kunde backa hem och vänta på våra misstag. Misstag som kom med förfärande regelbundenhet och som till stor del bidrog till förlusten.

- Utan riktigt bra målvaktsspel av Johan Fransson kunde vi förlorat denna match med katastrofsiffror!

För övrigt är det intressant att notera hur viktigt det är för spelare i BIK Karlskoga att fokusera på andra saker än det sportsliga. När Wessner, mycket snyggt, pangat in 2-0 till BIK valde han att i första hand åka fram och gapa och skrika mot våra spelare istället för att fira målet med sina kompisar. Gissar att detta är den berömda Boforsandan! Men, jag kanske misstolkade det han skrek. Kanske han komplimenterade sina motståndare....

BIK Karlskoga vinner matchen mycket välförtjänt. De var helt enkelt bättre än oss på det mesta denna kväll. Vi själva är faktiskt ett bottenlag just nu, spelmässigt, med tanke på den senaste tidens poängskörd.


Hur summerar man då denna match:
- Vi gör en anständig 1:a period
- Vi slarvar betänkligt vid uppspel från egen zon
- Vårt pp är dött och begravet
- Jonas Fransson var riktigt bra
- Boxplay närmast lysande
- Spelet fem mot fem rysligt uddlöst
- Vi gör en anständig 3:e period


För övrigt anser jag det behövs mera Fish i laget nu.....
3 kommentarer:

 1. Fast tycker du verkligen BIK backade tillbaka? Fram till tredje perioden då VIK verkligen tryckte på och gjorde ett bra försök forcheckade ju BIK högt och stressade backarna och bröt uppspel massor med gånger.

  Sen måste jag säga att jag blir lika förvånad över den dommedagsstämning som varje gång VIK förlorar några matcher i rad. Det trots att laget ständigt ligger i toppen av tabellen.

  SvaraRadera
 2. Ahh, ja sen måste jag kommentera NJ. Tror faktiskt inte att det handlar om Filander. Kolla in NJ. Han har ju inte seriens lägsta budget precis. Men finns det verkligen någon sportchef som värvat så många spelare so sen ganska snabbt skickats bort från klubben igen. Orkar inte räkna, men nog lär VIK leda den statistiken överlägset i serien.

  SvaraRadera
 3. Nu har jag sett Wessners mål flera gånger och exakt när anser du att han skriker något till någon VIK-spelare? Han åker direkt efter målet och jublar mot publiken, där inte många VIK-spelare sitter, och sedan blir det kramkalas med kedjekompisarna. Efter jul får du allt boka ett besök hos någon optiker. God Jul på dig GurkOlle.

  SvaraRadera