6 december 2015

Almtuna borta...ingen favorit

Omröstning 5/12 
Inför dagens match mot ytterst svårspelade Almtuna i Gränbyhallen, Uppsala, så återkommer Fredrik Johansson. Äntligen! vill jag spontant utropa. Ja, jag vet att den heter Metallåtervinnings Arena men det namnet klingar så uselt att jag helst undviker att skriva det.

Almtuna är ett lag man måste ta sig an med största respekt. Som vanligt, skulle jag kunna skriva. Laget som inför varje säsong får fynda i soporna(!) för att fylla sin trupp. Nu var jag kanske inte helt rättvis i min beskrivning men faktum är att Almtuna troligen är det lag med absolut sämst ekonomiska förutsättningar av alla lag i Hockeyallsvenskan. Det är ur det perspektivet jag skriver. Med tanke på dessa omständigheter gör de det förstås väldigt bra som säsong efter säsong envisas med att vara med och slåss om playoff-platser. 

Jag som ser rätt många matcher har naturligtvis sett Almtuna spela några gånger denna säsong. Av det jag sett framgår att AIS har en tydlig spelidé som fungerar alldeles utmärkt. Deras spel i special teams är mer än  anständigt, målvaktsspelet likvärdigt med vårt, samt de har en Michael Haga som samlat ihop 28 poäng och ligger på tredje plats i poängligan. Inte fy skam!

Kort sagt är Almtuna minst lika bra som oss på de flesta punkter, på pappret. Dessvärre anser jag att Almtuna, för stunden, dessutom har ett spel i fem mot fem som slår oss på fingrarna. Det är inte så bra, för oss. De verkar väldigt trygga i sitt sätt att spela. De är konsekventa. Nöter på med bra fart från egna backar, hög fart genom mittzon, och spelar ofta en fyndig hockey i anfallszon. De är lite som AIK i sitt spel men avsaknad av samma spets. 

Att sia om hur vi kommer uppträda denna match är inte lätt. Gulsvart har visat upp så många olika ansikten denna höst att det närmast är ogörligt. En sak är klar. Kommer vi ut och spelar så bra som vi kan, då ger vi Almtuna en riktig match. Då har vi chans både på poäng och på seger. Nu vet vi alla att det varit rätt långt mellan gångerna då vi "spelat så bra som vi kan" denna säsong. Något som borgar för samma ångest för oss supportrar, igen. 

Nåväl, låt spelet börja och må bästa lag vinna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar