24 september 2015

Klart godkänd inledning av serien...

.....men matchen mot Sundsvall blev ett riktigt sömnpiller! Ungefär så skulle jag vilja sammanfatta våra första sex omgångar av årets Hockeyallsvenska. Den enda riktiga plumpen är matchen borta mot Almtuna då vi inte alls förmådde hålla ihop spelet. Almtuna var helt enkelt bättre för dagen. Poängtappet borta mot Timrå har jag lättare att acceptera då Timrå faktiskt slet som djur och var mer desperata än oss. Vi hade våra chanser att ta hem både två och tre poäng mot Timrå men jag är nöjd med den poäng som blev.

Västerås - Sundsvall 3-1
Man skulle kunna skriva allt möjligt om vår insats mot Sundsvall men jag nöjer mig med följande:
- Vi såg sega ut från halva matchen till slutsignal
- Vi gjorde två mål i powerplay
- Vi blev av med ännu en back, Juha Uotila, pga tackling som renderade matchstraff
- Jonas Fransson är fortsatt stabil
- Fjärdeformationen bara nöter på
- Jonte Berg missade att göra mål(friläge)
- Robert Lantosi missade att göra mål(friläge)
- Jeremy Williams gjorde mål
- Tredjeformationen med Murphy, Johansson, Urbas fortsatt bra
- Eddie Davidsson allt bättre i sin centerposition
- Jan Urbas gjorde mål - äntligen!

En helt vanlig dag på jobbet där Gulsvart gjorde precis vad som behövdes för att vinna mot ett, i ärlighetens namn, väldigt blekt Sundsvall.

Det fortsatta huvudbryet är naturligtvis vår förstakedja. Det ser inte bra ut, helt enkelt:
- Det klickar inte. 
- Det ser omständligt ut. 
- Det ser pluttinuttit ut. 
- Det ser ut att gå alldeles för långsamt. 
- Det finns inget fysiskt spel.

Ofta försöker de lira sig fram till lägen i anfallszon genom smånätta eleganta passningar. Gärna på en liten yta och med väldigt små marginaler. När detta misslyckas och det blir spelvändningar får kedjan problem. Varken Williams eller Matias Myttynen är några raketer på skrillorna och blir då efter i backcheckingen. Den ende som hinner jobba hem är Lihagen. 

Under gårdagens match mot Sundsvall var det just Jeremy Williams och Matias Myttynen som kom på efterkälken och inte kunde markera bort Sundsvalls målskytt. De hade hamnat djupt i anfallszon, tappat pucken, och fick därmed en jobbig spelvändning mot sig. Detta händer, tyvärr, rätt ofta när dessa herrar är på isen.

Så länge de har puckkontroll i anfallszon är det lugna gatan. Värre när de spelar med för små marginaler och åker på spelvändningar. Rent generellt anser jag att de borde gå på avslut mycket mer för att på så sätt få stopp på spelet, i anfallszon. Ta avslut, få en tekning, och ny chans till avslut. Bättre det än att fumla bort pucken och sedan få jaga ryggar i sextio meter!

Men, summa summarum, en bra inledning på serien och tre poäng är tre poäng även om det är en halvfisig insats mot ett svagt Sundsvall..


Som vanligt kan man ta del av all statistik från matchen via denna länk.


Vi hörs!






1 kommentar:

  1. Lysande analys som vanligt. Hoppas Filander läser, ifall han inte redan dragit samma slutsatser själv.

    SvaraRadera