28 augusti 2015

Två kedjor har blivit tre...

Rätt kedjor..När jag tar del av intryck och synpunkter på olika sociala medier framtonar en bild som jag själv kan instämma med. Just nu har vi två kedjeformationer som ser ut att vara redo för seriespel. I övrigt är det - osäkert.

Enligt bland annat eminente Micke Norén på VIKFanCentral kommer en ny kedjekonstellation nu prövas. Nyförvärvet Cody Murphy kliver in tillsammans med Jan Urbas och Fredrik Johansson istället för speedkulan Robert Lantosi. 

Om den kedjekonstellation faller väl ut har vi plötsligt, och lustigt, tre kedjor som inger viss pondus och respekt för spel på allsvensk nivå:

1:a Williams, Lihagen, Myttynen
2:a Urbas, Johansson, Murphy
3:e vakant
4:e  Berg, Gråhns,Fish


Frågan är då hur Martin Filander ska få fason på ytterligare en kedjekonstellation? Vad har han kvar att laborera med? Att sätta ihop Linus Svedlund och Robert Lantosi kan bli naturligt men vem ska gå center? Kommer experimentet med Eddie Davidsson som center fortsätta eller skrinläggs detta? I mina ögon känns en tredjeformation med Svedlund, Davidsson, Lantosi väldigt - obalanserad. 

Linus Svedlund är en kompetent spelare trots sina unga år. Klara många roller på isen. Är dock tveksam till hans spetsegenskaper. Vad är han egentligen riktigt bra på? 

Robert Lantosi har med viss rätt fått beröm för sin fart på isen, men, i ärlighetens namn är det inte mycket mer han levererat!

Eddie Davidsson är oerhört smart med puck. En spelare som hittar avgörande passningar. Tycker däremot han sett mer eller mindre vilsen ut på isen under träningsmatcherna. Som center "tvingas" han till ett spel som, enligt mig, tar udden av hans spetskompetens. Det är ingen hemlighet att Eddies svaghet är farten på rören. Att lira center med tvåvägsuppdrag är inte optimalt under dessa förutsättningar. 

Nej, jag tycker Eddie Davidsson ska lira vinge. Låt någon annan bära puck, täcka bakåt, och tillåt Eddie att vara kreativ i anfallszon. I den rollen är Eddie en 10-i-topplirare i Hockeyallsvenskan. Som center är han bara en i mängden...


Det om det...

2 kommentarer:

  1. Håller med angående Eddie, men vem ska spela center i denna kedja? Vi vill ju inte förstöra de andra fungerande kedjorna. Det innebär att VIK måste värva in en center.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man bara spekulera uti. Eddies plats i laget känns aningen osäker just nu. Ska han "bära" en kedja själv som center nu? Nu hade det varit rätt bra med Sebastian Strandberg.

      Radera