7 augusti 2015

Träningsmatch #1 BIK Karlskoga

Västerås på besök i Nobelhallen  Foto@GurkOlleJag var där. Ville bara poängtera detta. För första gången besökte jag Nobelhallen. Det är faktiskt lite pinsamt. Nej, inte att jag besökte Nobelhallen utan att det faktiskt var första gången! Den första och omedelbara känslan när jag klev in i Nobelhallen var vibbar från gamla Rocklundahallen. En rätt tråkig och steril betongkänsla över det hela. Mer känsla av att komma in i ett parkeringshus än en hockeyarena. Precis som Rocklundahallen upplevdes innan den fick sin ansiktslyftning för några år sedan. Gissar att samma känsla infinner sig när man besöker Hovet i Stockholm. Funktionellt men ack så grått och trist. Å andra sidan ger dessa gamla och slitna arenor en skön känsla av tider som flytt. Tider då den viktigaste upplevelsen var själva hockeymatchen. Numera ska random besökare ha tillgång till alla möjliga bekvämligheter för att orka  masa sig till en hockeyarena. Det var banne mig bättre förr...


Till sällskap på denna bortamatch hade jag naturligtvis min ständige följeslagare "Kepsen". Han och jag inleder nu, om jag räknat rätt, vår trettiosjätte säsong tillsammans. Det kan faktiskt var mer men det räcker så. Vi har alltså kamperat ihop i trettiosex år på Rocklundas läktare! Slå det den som kan! 


Till gårdagens match hade jag dessutom förmånen att få träffa en genuin BIK Karlskoga-supporter i form av Bengt Olsson. Vi hann sitta ned en stund före match och pratat lite om våra respektive tankar inför kommande säsong. Kan meddela här och nu att han icke hade med sig knallskott! En liten besvikelse, faktiskt. En glad och trevlig man på alla sätt. Visste inte att Bosseforsare kunde vara så trevliga.


Vad ska man då spontant säga om matchen? Tja, en förhållandevis välspelad match som växte allt som tiden gick. Lite imponerande att båda lagen hade så bra ordning på spelet trots den tidiga tiden på säsongen. BIK Karlskoga hade mest ordning i första perioden och satte hygglig press mot oss. Blev belönade med fyra(4) powerplay utan att få dit pucken.Vi själva orkade med några mindre lyckade spelvändningar men fokus blev att hålla tätt bakåt.


Den andra perioden bjöd på bättre spel från vår sida och vi kunde allt som oftast skapa chanser mot BIK:s mål. En jämn period som dessutom slutade 1-1.

Tredje perioden flöt på som den andra. BIK lyckades peta in ett ledningsmål till genom ett nytt powerplay men vi var inte sena att kvittera ännu en gång. Matchen slutade 2-2 och det fick anses som rättvist.

I sudden slarvade vi lite med pucken i egen zon vilket gav BIK möjlighet att spela sig fram till ett elegant avgörande mål. Summa summarum en bra första match, av båda lagen, anser jag. 


Senare idag återkommer jag med mina intryck av våra nya spelare...


Ha det gott!


2 kommentarer:

  1. Kul att du är tillbaka med bloggningen igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det. Vi får se hur jag lägger upp bloggandet denna säsong. Suget att skriva och berätta finns :)

      Radera