7 augusti 2015

Spelarbedömning - nyförvärvCody Murphy, forward
- Närmast osynlig första tredjedelen av matchen men växte in allt mer som tiden gick. Visade vid några tillfällen gott gry. Hade inga synbara problem att hänga med i tempot. Ser inte rädd ut för att sticka in näsan i trafik för att komma fram. Explosiv, på något sätt.


Matt Leitner, center
- Fina händer, helt klart. Bra blick för spelet. Lade fram två fina mackor till lagkompisar som dock bommade vid avslut. Hade lite svårt med att hitta rätt tempo i sitt spel. Behöver fler matcher för att lära sig hur han ska spela/agera på större is. 


Charlie Cook, back
- Den som oroat sig för Cooks defensiv behöver inte oroa sig nämnvärt fortsättningsvis. Balanserade sitt spel bra. Vill verkligen vara kreativ med puck. Bra fart på rören. En uppgraderad Angell sett till skridskoåkning. Med rätt backpartner kan detta bli kanon.


Matias Myttynen, forward
- Närmast osynlig hela matchen. Tycktes inte alls hänga med i farten. Snyggt avslut som gav kvittering till 2-2. I övrigt väldigt blek.

Anton Mylläri, back
- Första puckkontakterna indikerade hög anspänning(!) hos den god Anton. Pucken var som en tvål och klubban som ett gummiband(!). Såg tafflig ut. Spelade upp sig markant från andra perioden. Behöver fler matcher innan man vet vart det barkar..


Niklas Lihagen, center
- Precis som förväntat. Stark med pucken, bra driv, tung vid sarger. En pucktransportör av yppersta klass. Känslan var att Niklas tog i så mycket som behövdes, gick inte riktigt fullt i alla situationer. Här finns ingen anledning till oro.


Andreas Borgman, back
- Om jag säger Andreas Lindh så förstår de flesta hur fränt han spelade. Här togs inga fångar i egen zon. Pang på rödbetan, bara. Tjong i medaljongen, typ. Oerhört frejdig i sitt spel. Denna gång gick det bra men han kan behöva lära sig balansera sitt spel. Inte bara köra för att "platta till" allt och alla. En backkollega som håller honom i lagom strama tyglar kan vara bra..


Marcus Dahlbom, målvakt
- Klarade sin premiär på ett bra sätt. Två returmål där han inte fick hjälp av backar samt ett frilägesmål. Trots sin enorma storlek betydligt mer "rörlig" eller "fladdrig" i sin spelstil än "Frallan". Mer puckmotare än puckfångare, om jag säger så. När han nu begått sin debut infinner det sig säkert ett annat lugn i hans agerande. 


Sebastian Strandberg, center
- Såg inte så mycket av Sebastian innan han blixtrade till i en spelvändning och serverade Adam Lidström en delikat passning till 1-1. Är dock inte det minsta orolig. Sebastian kommer bli nyttig med sin riviga spelstil.


Lukas Zetterberg, forward J20
- Hade det svårt i denna match. Kom inte fram på isen, kom inte förbi, hade lite onödiga pucktapp samt felpass. Kan ha varit nervositet. Vad vet jag? Spontana känslan är att Lukas behöver lite fler matcher i J20 innan har är redo för A-lagsspel.


Adam Lidström, forward J20
- Stabil insats av unge Adam. Orädd och tuff. Tog och gav vid sargspelet. Såg inte ut att ha några större problem att hänga med i skridskoåkningen. En härlig spelartyp. Krönte sin insats med ett rasande fint avslut som gav 1-1. (Enligt bedömare är Adam rankad som sjätte-sjunde bäste forward i J-20)


Douglas Alenbring, back J20
- En stor överraskning för mig! Vem fan är "Douglas Alenbring" kände jag spontat när jag såg laguppställningen. Skämde inte ut sig på något sätt på isen. Spelade enkelt och rejält. Med sådana backar på lager känns framtiden ljus..


När det gäller övriga spelare finner jag det rätt meningslöst att göra någon betygsbedömning. De gjorde alla sitt jobb. Inte mer med det. 

2 kommentarer:

  1. Intressant att få reda på rankingen av Adam Lidström. Hur står sig de andra VIK juniorerna? Vore intressant att veta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Angående den ranking jag hänvisar till i fallet Adam Lidström var det något som jag hörde flyktigt. Minns inte riktigt vem som sa detta. Men det kan jag försöka följa upp...

      Radera