13 augusti 2015

Hästen i Hallsta..

Ikväll möter vi förra säsongens popgäng Vita Hästen. Ett lag som travade in på den hockeyallsvenska arenan och ställde till det för de allra flesta. Om inte annat satte de genast käppar i hjulet för oss då de vann premiärmatchen i ABB Arena. Känslan i den matchen var att "ja, ja, de kommer göra några bra matcher i början och sedan rasa ihop". Så blev det inte. Istället spelade Vita Hästen som i ett rus och klev upp till en topplacering i tabellen under hösten. Själva valde vi att harva i botten av densamma de första fjorton omgångarna!


Under den sista tredjedelen av serien började det dock gå grus i maskineriet för Hästen och deras självklara plats i den kommande slutspelsserien var plötsligt i fara. De dalade sakta men säkert allt längre ned i tabellen. Om jag inte minns fel var det under de allra sista omgångarna av seriespelet som de försäkrade sig om en plats bland topp sex och fortsatt spel. Själva hade vi då, sakta men säkert, gnetat oss upp från en sistaplats(omg 14) till en plats i toppen och spelade för att gå till det hägrande direktkvalet till SHL. Malmö och KHK var de som stred tillsammans med oss in i det sista för att nå plats ett till två. 

Vita Hästen gjorde sedan en fenomenal instats i "slutspelsserien" och fick som tack för detta spela direktkval till SHL i matcher mot Modo. Där tog dock krafterna, eller kompetensens slut, och Modo kunde närmast defilera hem fyra raka vinster och behålla sin status som SHL-lag.


Vita Hästens framgång berodde på flera faktorer men den kanske mest avgörande var med vilken taktik de gick ut till match. En mycket framgångsrik taktik som vi andra lag hade väldigt svårt att hantera. I korthet handlade det om att hålla ihop laget centralt, styra ut motståndare mot sarger, backa hem och täta till. Ett väldigt disciplinerat spel. Offensivt levde man högt på snabba omställningar och dessutom ett väl fungerande powerplay. Frågan är om Hästen fortsätter på den inslagna vägen denna säsong eller om man kommer öppna upp spelet och bli mer offensiva i sitt grundspel. 


Normal gäller att andra säsongen i en högre liga är den tuffaste. Vi får se hur Hästen klarar sig. 


Inför kvällens match förväntar jag mig en helt annan matchbild än senast mot Djurgården. Sannolikt blir det betydligt mer försiktigt och mer snålspel. Nu möts två lag som kommer slåss om poäng i kommande seriespel och i båda lägren vill man säkert pinka lite revir och inte bjuda på det minsta. Lite tuppfäktning, med andra ord.

Med tanke på vårt skadeläge, snabbinlånade spelare, ommöbleringar i backpar, så vet man varken eller ut vad man ska förvänta sig. Som vanligt får man intala sig att det faktiskt bara är en träningsmatch och det kan se ut lite hur som helst på isen. Viktigt dock att de spelare som ännu inte visat form i Gulsvart kliver fram lite mer i denna match. Gäller speciellt de spelare som värvats in för att vara vår offensiva spets. De får gärna göra en eller annan poäng...

Uppdaterat! Glömde helt bort att lägga till det mest anmärkningsvärda. Per Hellenberg som förra säsongen var med oss som andretränare är numera en del av Vita Hästens organisation. 

Nu kör vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar