19 oktober 2017

Öken

Västerås - Forshaga 3-2 (Straffar)
Tappad poäng hemma mot Forshaga och det liknar - öken! Tänker osökt på den eminente musikern, underhållaren, konstnären, sångaren Robert Karl-Oskar Broberg och hans trudelutt "Öken". Följande rader beskriver lite hur det ser ut får vårt älskade Gulsvart just nu:

Det e ju öken!
Fan det e öken!
Jag tänkte: det blir väl bättre runt kröken,
men det var ännu mera öken!

Så körde vi plötsligt in i nån jävla dimma,
chauffören spydde, guiden svimma.
Behövde man bajsa, då fanns det en mugg,
men ingenting fungera, man såg inte ett dugg.

Det va öken!
Fan vilken öken! Va?
Men gissa om det lukta möken,
det va öken!
[Källa]


"Råget är måttat", enligt många supportrar, för att citera Per Ledin. "Nu får spelarna lyfta på röven och börja jobba för poängen", sägs det. Passion kan ta sig många uttryck. Besvikelse, ilska, svårmod, depressioner eller i form rejäla bakfyllor. Angående bakfyllor såg jag en rejäl sådan senast i ABB Arena Nord. En Kamel-liknande bakfylla. Passar dock på vem personen var. Man vill inte gärna hänga ut @coachjimmie81 hur som helst. Man måste tänka på integriteten. 

Men nu var det detta med spelet. Spelet som plötsligt försvinner. Märkligt är det. Liknande scenarier i match efter match. "Upp som en sol och ned som en pannkaka", är en träffande beskrivning. 

Det finns tydligen en brytpunkt. En mental brytpunkt, som måste passeras. Den heter 2-0! Vi måste helt enkelt få in 3:an. Hur många matcher har vi nu gått upp till 2-0 för att sedan tappa? Det är lite spöklikt detta!

Här gäller att hitta en väg förbi denna prestationshämmande tröskel. Tydligen händer något när laget tillskansat sig en tvåmålsledning. Oklart vad. 

Till nästa match, borta mot Grums, kan det vara läge att ändra strategi. Bevisligen har det inte varit någon fördel att vara det spelförande laget. Då gör vi så här:

- Dumpa pucken, ställ upp med styrspel, backa hem, boxa ut. Låt Grums stå för fiolen. Låt Grums åka in i säcken, den parkerade bussen. Spela enkelt, sarg ut, och trötta ut Grums mentalt. Sedan slår vi till! När de tror att de har momentum, då slår vi till. Falskt spelat som vatten. Vi låtsas vara generalusla, invaggar våra motståndare i falsk säkerhet, sedan hugger vi som kobror.

Tycker personligen det låter som en fungerande strategi. Fagervall-hockey, ta mig fan!

Så, det får räcka för denna gång. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar