30 oktober 2017

Conny Strömberg - powerplay - gamäng, profil, publik.Conny Strömberg
Ja, jag har har skrivit mycket över tid om denne lirare på denna blogg. Oavsett vilket lag han representerat har det alltid varit spännande, roligt, fascinerande att följa hans karriär. Conny är på många sätt alldeles unik som idrottsman. En kille som valt sina egna vägar, oftast. Han tycks även haft fantastiskt roligt. 

Det finns de som påstår att med Conny kvar i laget säsongernas säsong så skulle vi idag ha spelat i SHL. Jag är nog böjd att hålla med. Ni minns väl att Conny plötsligt fick lämna truppen efter någon form av schism med dåvarande tränare. Trettioen matcher hann spelas innan flyttlasset gick till - AIK! Efter sin tid hos oss har Conny nu hunnit avverka ännu fem(5) nya klubbadresser. Närmast osannolikt. Överallt har han haft samma roll. Styra powerplay. 

Det som överraskande mest när Conny spelade med oss var hans spel över hela isen. Visst, backchecking har aldrig varit hans starkaste kort, men, i det stora hela gjorde han anständiga insatser i spelet fem mot fem. Lägg till, en eller ett par, underbara mackor till lagkompisar i varje match så har man Conny i ett nötskal.

Från Twitter:Vad som slutligen fick honom att lämna oss är till stor del höljt i dunkel. Rykten säger att Conny blev lack på dåvarande tränaren Martin Filander. Han ansåg att Filander in skulle lägga sig i hur man spelade powerplay, typ. Då Filander var ny som huvudtränare för seniorlag, dessutom ung och oerfaren, ansåg säkerligen Conny att han visste bättre. Nåja, vi får vänta tills Conny skriver en ny självbiografi innan vi får sanningen framdukad.

Men, varför skriver jag då om Conny? Det är väl alldeles självklart. Vårt lag skulle må alldeles förträffligt, på flera sätt, att få in en dignitet som Conny i truppen: 

- För det första skulle vi få en rutinerad spelare vars oerhörda kompetens i ämnet powerplay direkt bidrar till höjning av vår spetskompetens i denna spelform. 

- För det andra skulle Connys kompetens bidra till att utveckla alla spelare i den spelformen. 

- För det tredje är jag övertygad om att med en "Conny" i laget lockar vi runt 500 personer extra till våra hemmamatcher! 

- För det fjärde skulle Kevin Johansson på VLT-sport drägla av förtjusning inför möjligheten att intervjua en sur, arg, vresig, glad, Conny Strömberg. Chansen till säljande rubriker i VLT väldigt stor, helt enkelt. 

- För det femte tror jag inte Conny är speciellt dyr. Han vill lira hockey. Bjud på boende och kanelbullar så är saken biff!

VSK Fotboll lever högt, medialt, på ett ha en Johan Mjällby. VIK Hockey skulle nå samma mediala nivå med en Conny Strömberg i laget. Sanna mina ord..

Vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Synd på ett sätt att han är tillgänglig just nu. Hade varit perfekt att lyfta in honom inför spel i AllEttan! Men, vad sjuttons, får man fram lite kosing är det bra att ta chansen, nu!

   Radera
 2. Är han i form? Antar att det var ett tag sedan Conny spelade sin senaste match, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte den blekaste vilken form han befinner sig i men tolkar det som att han spelar denna månad ut.

   Radera