28 augusti 2017

Spelarintryck, så här långt..

Målvakter

Daniel Wahlberg

- Ger ett stabilt intryck. Fick mardrömsinledning i matchen borta mot Wings. Första(!) skottet smet in från sarghörnet? Obegripligt! Efter det klockren i matchen. Inledning på seniorkarriären som kan få den bäste att krokna. I sina framträdanden ser han helt enkelt stabil ut. Trygg. Ingen Daniel Sperrle som flänger runt i egen zon och jagar puckar.  

Marcus Dahlbom
- Den väldige Dahlbom har sett fin ut(!) så här långt. Håller sig i målgården. Har ännu inte kanat iväg som Bambi vid någon sidledsförflyttning. Något som kunde hända då och då förra säsongen. Kanske hade han vallat benskydden fel? Nu har han vallat rätt, helt enkelt. Känns nu som en trygg målvakt som laget kan förlita sig på.



Backar

Robin Nilsson
(2 mål)
- Minns honom när han spelade med Waltin som tränare. For fram som en tordyvel på isen. Fin klubbteknik, bra fart på rören, offensiv. Något som inte alltid uppskattades av Waltin, typ. Vill minnas att han deporterades till lag i söder när Waltin ledsnade på Robins offensiva utflykter. Synd tyckte många av oss på läktaren som uppskattade hans offensiva ådra. Visar samma ådra nu. Inte rädd att driva offensivt, ta offensiva initiativ. Ger ett bra intryck. Har balanserat sitt spel. Känns inte som någon större säkerhetsrisk. Blir nog bra 

Morgan Hassel
- Väldiga Hassel. Imponerade när han älgar iväg med puck från egen zon. Påminner om en gammal storspelare i Gulsvart, Peter Popovic, när han viker ut sina lemmar i full längd på isen. Motståndare fångas in som flugor i ett spindelnät. Har visat både finess och kraftfullhet. Känns mycket bra.

Joel Werner
- Gav en sorgligt intryck första matchen mot Wings Arlanda. Ständigt felvänd. Ständigt överspelad och fick jaga ryggar. Såg väldigt liten ut, på alla sätt. Har dock repat mod och visat allt bättre skills i takt med de matcher som spelats. Ser plötsligt helt okey ut. Hur det nu gick till? Dopad? Läppsalva?

Kenny Källström
- Omtalat nyförvärv. "Klassvärvning" tjöt hockeyskribenter. Jag tillät mig tvivla. Man har ju hört liknande valser förr. Vete tusan om det inte stämmer! Kenny ser bra ut, på isen. Dessutom har han redan avlossat norra Europas hårdaste slagskott denna säsong på en träning jag besåg. Ruskig bössa! Kan bli den back vi saknat tidigare säsonger. En poängback! Det skulle smaka mumma..

Douglas Alenbring 
- Jagar som vanligt(!) ryggar att smälla på. Om han har körkort undrar jag självklart hur han agerar i trafiken! Jagar han månne bakluckor? Nåja. "Dogge" kan absolut bli något. Finns skills i den pojken. Har inte gjort bort sig de matcher han spelat. Behövs lite rejäla karlar där bak(!). Får godkänt så här långt.

Anton Brandhammar
- Svårbedömd ännu. I alla fall för mig. Har dock blivit imponerad över hans rörlighet, skridskoåkning. Vad månne det bliva av denna talang, för talang det har han. Det som ligger honom till last, i alla fall hos mig, är att han är fostrad i Färjestad. Å andra sidan. Har man redan lirat matcher i SHL vid så unga år så finns det potential. Börjar han leverera kan jag genast ha överseende med hans värmländska bakgrund. Dristar mig till att säga "lovande" om denna yngling tills vidare. Inte mer.

Alexander Lindelöf (1 mål)
- Jaha, vad ska man säga om Alexander då? Jag, och många med mig, har förstått sedan tidigare att han har offensiva kvalitéer. Däremot har det defensiva arbetet ibland lämnat en del i övrigt att önska. Speciellt i spelet utan puck. Alexander har stundtals briljerat offensivt så här långt. Väldigt roligt och inte alls oväntat. Dock känns det som han behöver trimma än lite mer på det defensiva spelet. Så tycker i alla fall jag. Med puck är han alltid bra. Kreativ. Utan puck lite sämre. Kanske ska använda sin fysik lite mer. Ta rygg(!) på "Dogge". Smälla på lite vid sargen istället för att finlira! 



Nästa inlägg kommer handla om nedanstående forwards!

Forwards
Adam Lidström (1 mål)
Kevin Weiskog (1 mål)
Fredrik Johansson (4 mål)
Manne Mattisson (1 mål)
Hampus Wallin
Oscar Pettersson
Fredrik Hetta (1 mål)
Niclas Lehman (1 mål)
Marcus Bergman (2 mål)
Petter Mattson
Jesper Andersson (1 mål)
Johan Skiöld (4 mål)
Pontus Holmberg (1 mål)
Tobias Smids (1 mål)

(Antalet gjorde mål kan vara inkorrekt. Statistik på målskyttar samt assist har varit usel i de träningsmatcher vi spelat mot lag från Ettan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar