13 augusti 2017

Wings HC, Pinbackshallen, full fart, seger.

Johan Skiöld krånglar in 2-1 till Västerås i slutet av matchen!
Foto: @bossea13 

Wings HC Arlanda - VIK Västerås HK 1-3
Dagen till ära åkte Mikael Norén, han med bloggen VIK Fan Central, med i samma baksäte som undertecknad. Det blev en hel del utbyte av information, skvaller, samt allehanda anekdoter rörande vår kära förening. Dessutom konstaterades att jag ännu leder vad det gäller antal följare på #Twitter. Något som Micke Norén har svårt att förstå, enligt honom själv! Det handlar helt enkelt om att tillgodose folkets behov, förklarade jag ödmjukt. Nog om detta.

Hur var matchen, kanske du undrar? Tja, vad ska man förvänta sig en första match för säsongen där ett gäng nya spelare ska hitta varandra på isen? frågar jag. Oavsett utgång i en träningsmatch får tränare samt spelare något att förhålla sig till. Saker som var bra, det som var sämre, och sådant som inte fungerade alls. En värdemätare, helt enkelt. Utifrån detta kan man sedan under träning finputsa och rätta till. Oavsett att det är trevligare att vinna än att förlora är det hur man i efterhand hanterar eventuella fel och brister. Att man ärligt lyfter fram det som inte fungerade lika självklart som att man berömmer det som var bra. 

I dagens match var det stundom väldigt oorganiserat och fladdrigt ute på isen. Spelare for fram lite överallt och ingenstans. Stundom lystes matchen upp av trevliga offensiva kombinationer som man inte sett till sedan Hedenhös, typ. Där i mellan pendlade lagets insats mellan ytterligheter. Precis som man kan förvänta sig första träningsmatchen för en ny spelartrupp.

Vi mötte idag ett lag, Wings HC Arlanda, som vet hur man spelar hockey i division ett. Vi själva försökte hålla oss till ett spel som mer liknar det som förekommer i HockeyAllsvenskan. Två världar möttes. Så fort det blev "division-ett-hockey" svängde pendeln över lite till hemmalaget. De var bättre rustade för att spela på chans och rus. Där kände de sig bekväma. Lite juniorhockey över det hela. Går det så går det.  Charmigt på sitt sätt. När vi själva fick ordning på tanke, klubba, och puck tog vi över i matchen. Fick många långa anfall där vi snurrade runt i Wings zon och skapade chanser. Då kändes vi större, starkare och skickligare. Men, så fort vi slarvade med puck och passningar, när vi inte var tillräckligt noggranna i egen zon, då blev det lite kaotiskt. 

Jag kan tänka mig många matcher i det kommande seriespelet får liknande scenario. Motståndare som backar av, försöker stänga mittzon, backar hem framför egen kasse, och väntar på misstag. Gemensamt för alla lag vi möter är att det kommer finnas en hyggligt duktig målvakt. En målvakt som håller kvar vår motståndare i matchen. Med andra ord kommer det krävas visst tålamod av alla spelare. Nöta på. Skjuta igen. Jobba, jobba. Och göra mål! Fuskar vi med det hårda jobbet kommer vi vara rökta även om vi anser oss lite bättre. Lyckas vi även göra första målet mot lag som Wings HC tvingas de upp i banan, ta risker. Då blir det en annan femma. Inte lika stängt på isen. 

Att försöka sig på spelarbetyg efter denna första match låter sig inte göras. Jag vill gärna vänta några matcher till. Se lite mer av var spelares prestation.

Målskyttar i matchen blev Jesper Andersson(1-1), Johan Skiöld(1-2) samt Fredrik Hetta(1-3)

Det om detta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar