7 augusti 2017

Mycket surr med passionerade ledare, spelare, supportar..

VIK Support hade medlemsmöte..pratade om föryngring.

Besökte ABB Arena Nord under söndagen. Redan strax efter halv tolv stretade jag mig genom regnet(från parkeringen) upp mot VIK:s kansli och mötet mellan VIK Support och ledare, spelare samt tränare från A-Laget. 

Precis när jag klev in till det pågående mötet( ja, jag var lite sen) så hörde jag en supporter säga "vi måste värna om att få in fler ungdomar i VIK Support". Kändes lagom att göra entré just då. Jag menar, mycket kan man anklaga mig för men någon ungdom är jag inte. För ett kort ögonblick kände jag mig aningen exkluderad men i samma stund upptäckte jag att Herr Brostedt fanns i rummet. Med andra ord en gamling till. Kändes genast lättare. 

Det var mycket som avhandlades under VIK Supports möte. Bland annat diskuterades huruvida man skulle genomföra en gemensam inmarsch till hemmapremiären mot Mariestad. Mötet röstade för detta. Det informerades även om kommande resor till bland annat Surahammar. Mötet ondgjorde sig lite över det korta avståndet. Eller som Brostedt förtydligade: "Grabbarna hinner bara dricka en öl innan de är framme i Surahammar". Supports ordförande ställde frågan, till nämnde Brostedt, och man fick sätta upp någon form av affischering på vägen ovanför klacken på Södra Ståplats. Vad jag förstod var detta ingen omöjlighet. Förslag framfördes att ordförande för VIK Support, Jimmie, skulle stå modell iförd endast ett suspensoar. Hur det blir med den saken återstår att se.

Mötet avrundades med att Thomas Paananen kom in och berättade lite om hur upplägget sett ut under den första träningsveckan. Det började dock inte så bra för den gode Paananen då hans insikter i det tekniska tydligen hade mer att önska. Fick naturligtvis inte igång sin Powerpoint  då det saknades för ändamålet fungerande kablage. Han yrade på som tidigare tränare och pratade om offensiv, defensiv, passningsfickor, backchecking samt kreativitet. Jag fick ett intryck av att han visste vad han pratade om. Något han lyfte fram var att "brinna för uppgiften". Enligt egen utsago var han inte speciellt framstående själv som spelare, men, han "brann för uppgiften". Något som Bo Wallin höll med om. 

Jag träffade nämligen på oraklet Bo Wallin i korridorerna och han byta många tankar och åsikter. Tycker själv jag har ett hyggligt CV när det gäller Gulsvart då jag följt föreningen sedan säsongen 68/69. När man pratar med Bosse inser man dock att man mött sin överman. 

Passade även på att ta ett snack med Marcus Bergman som gled in lagom diskret, och snyggt solbränd, på mötet. Det är lite som att träffa på "familjen" numera när man rör sig i ABB Arena Nord. Känns väldigt familjärt och kamratligt. En god känsla som ska vårdas ömt. Marcus som i slutet av mötet bjöds fram att berätta för sittande mötet om sina tankar inför kommande säsong. Enligt honom så fanns det mycket "spritt i benen" och en "mycket god känsla". Detta gällde inte bara honom utan hela spelartruppen.

Detta får räcka för nu. Får berätta lite mer i nästa inlägg. Träffade på och fick sköna snack med många ledare, tränare, supportrar och spelare innan dagen avrundades med första officiella ispasset. Ett ispass som jag såg i sällskap med Mathias Bromé. För övrigt kanske jag berättar varför han var så arg, i nästa inlägg! Och vad sa "Dogge" till mig?

Fortsättning följer............
3 kommentarer:

  1. Undrar hur det gick med Lehman igår. Läste att han hade krockat med ena målburen och fått utgå....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man försöka ta reda på, återkommer..

      Radera