28 augusti 2017

Jag spanar in vad några forwards presterat...


Forwards
Adam Lidström (1 mål)
- Skadedrabbad ung spelare som nu tycks vara helt kurant. Har lite svårt att greppa. Vilken typ av forward är han? Torped? Hårt jobbande? Aggressiv? Vad är han bra på? Gör inte bort sig när han får sina byten men utmärker sig inte i spelet. Väntar med spänning på hur han utvecklas med fler matcher under bältet. Med Adams skadebakgrund kanske det tar sin tid innan han blommar ut. Jag är beredd att vänta.

Kevin Weiskog (1 mål)
- Gillade Kevin redan när han gjorde sina första skär i A-truppen. Reslig, rejäl, tung. Upplevde dock att han var lite lat på rören. Det såg lite tungt ut i gumpen. Har visat helt andra takter efter sin återkomst. Kort sagt, jag är lite imponerad! Bra fart, tung i sargspelet, vinner närkamper, kreativ. Hur bra som helst, helt enkelt. En plussare så här långt i min bok. 

Fredrik Johansson (4 mål)
- Vem behöver oroa sig? Efter en liten trög start och skadefrånvaro(!) är Fredrik precis så skicklig och drivande i spelet som jag förväntat mig. Kommer bli många poäng i fickan för honom denna säsong. En spets i truppen som många andra lag i Ettan helt saknar. Bra, bra.

Manne Mattisson (1 mål)
- Jaha, tänker jag. Vad tänker du? Svårbedömt, så här långt. Har inte fått lika mycket istid som andra forwards. Kan vara en "grisen i säcken" på flera sätt. Flipp eller flopp. Antingen eller. Har dock hunnit visa offensiv kreativitet. "Fina händer", som Micke Norén på Centralen brukar uttrycka det. Jag avvaktar.

Hampus Wallin
- Ännu en yngling ur de egna leden som tycks uppvuxen på knäckebröd och palt. Kommer visserligen från Bålsta men det räknar jag som en kranskommun till Västerås. Precis som Smids och Andersson stor, skridskostark och framfusig. Banne mig om han inte kan sno en plats i truppen inför seriespelet. Har inte gjort bort sig det minsta. En bubblare..

Oscar Pettersson
- En gammal favorit. Gammal och gammal, förresten. Allt är relativt. Tänkt som poängmakare och målskytt. En som ska hänga några baljor i var och varannan match. Fram till nu har han mest briljerat i konsten att missa. Inte en kasse så långt ögat når, så har långt. Skam på torra land, kan man tycka. Men, oj vad han har utvecklat sitt defensiva spel! Ruggigt bra i senaste matchen mot Arboga. Tar ett helt annat defensivt ansvar som center än någonsin tidigare. Tids nog kommer det lossna offensivt. Sanna mina ord. Tippar honom som topp tre i poängligan när vi summerar höstsäsongen.

Fredrik Hetta (1 mål)
- Lite oskrivet kort för mig. Visste varken ut eller in, bak eller fram, när han anslöt. Har försökt läsa mig till vad han är för en sort. Gjorde två starka säsonger i Pantern där han vräkte in poäng. Efter att sett honom några matcher börjar jag se vad det är för virke. Bra virke, tycker jag. Mer spelbegåvad än jag trodde. Sätter upp kompisar med fin-fina pass. Lovande!


Övriga forwards bedöms i nästa inlägg, Nu ska jag lira lite Casino och dra in storkovan!

Ha det gott....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar